El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat la tramesa massiva a centres d'ensenyament de Catalunya d'una carta acompanyada d'un fulletó amb continguts homòfobs i de negació dels drets a la diversitat sexual i de gènere.

El llibre ¿Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el colegio? La leyes de adoctrinamiento sexual és trames des de Madrid al conjunt del territori estatal per part de l'organització Hazte Oir, una entitat que amb anterioritat ja ha llançat altres campanyes d'agressió a drets humans fonamentals.

La directora general d'Igualtat, la portbouenca Mireia Mata, ha denunciat aquest enviament perquè és un opuscle "clarament discriminatori que atempta contra els drets humans de les persones LGBTI".

"Demanem que no es lliurin a l'alumnat aquests llibres que l'organització Hazte Oir els ha fet arribar recentment. A Catalunya, no hi ha lloc per a publicacions que clarament agredeixen i discriminen les persones per la seva condició sexual", ha afirmat Mata.

"Només la portada del llibre, una fotografia de dos infants fent la salutació feixista de cara a una bandera de l'arc de Sant Martí, ja és un senyal del seu contingut homòfob, tot un atac que aquesta organització fa contra els drets de les persones LGTBI, fet que el Govern de Catalunya no passa per alt", ha reblat la directora general d'Igualtat.

Mireia Mata ha recordat que la garantia del drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals és reconeguda pel Govern de la Generalitat i promoguda amb Plans Interdepartamentals des de l'any 2005, i que està regulada per la Llei 11/2014 aprovada pel Parlament de Catalunya.

"L'enviament d'un llibre homòfob als centres d'ensenyament de Catalunya és una manca de respecte dels drets humans i de la diversitat sexual i de gènere, i vulnera l'esperit de la Llei i pot ser constitutiva d'infracció", ha conclòs Mata.