Ciutats de Ciència proposa per a aquest dissabte, 17 de desembre, l'itinerari màgic i científic "Figueres màgica", un recorregut que combina la ciència amb jocs de mans que es desenvolupen en llocs molt concrets de la capital altempordanesa. En aquesta ruta, la màgia i les curiositats ajuden a descobrir aspectes poc coneguts de la cie?ncia a la ciutat i proporciona, a partir d'aquest moment, una visió diferent.

L'itinerari connecta el participant amb el patrimoni històric i natural de Figueres, en una visita que incideix en aspectes innovadors i poc visibles, com ara detalls de caràcter científic, elements geomètrics, curiositats matemàtiques i experiments sorprenents.

L'activitat, que s'adreça a tot tipus de públic, està dissenyada per mags aficionats que, a la vegada, són investigadors de la Universitat de Girona.

El recorregut d'aquest dissabte, 17 de desembre, comença a les 11.00 hores, i el punt de partida és la Rambla, davant del Museu del Joguet de Catalunya. És una proposta gratuïta i té una durada d'una hora i mitja.

Ciutats de Ciència és un projecte de divulgació de la recerca que vol transformar set ciutats properes de l'àrea d'influència de la Universitat de Girona (UdG) en Ciutats de Ciència, potenciant la presència de la ciència en la societat i fomentant la ciència ciutadana.

El projecte, que s'inicia al 2016 amb una prova pilot en 7 ciutats (Girona, Figueres, Banyoles, Olot, Palamós, Blanes i Sant Hilari Sacalm), neix amb la voluntat de consolidar-se al llarg dels anys i convertir més ciutats en Ciutats de Ciència.

Ciutats de Ciència vol promoure la recerca i l'activitat investigadora de la UdG a la societat: treure la ciència dels laboratoris, les biblioteques i les sales d'assaig i provocar que s'interrelacioni amb la ciutadania al carrer, a l'aula o fins i tot… a la taula!