09 de desembre de 2016
09.12.2016
40 Años
40 Años
Calella de Palafrugell

Frans Cuspinera presenta el videoclip del seu darrer treball

'Jo sóc d'un paisatge' s'ha enregistrat a Calella de Palafrugell i rodalies

09.12.2016 | 13:28
El músic Frans Cuspinera.

Frans Cuspinera acaba de treure a la llum el videoclip de 'Jo sóc d'un paisatge', single del primer disc gravat a Calella de Palafrugell i rodalies.

El videoclip ens presenta un maridatge del litoral empordanès amb la seva música.

Frans Cuspinera (la Garriga, 1984) és un cantant i compositor autodidacte que, després d´una llarga trajectòria de recerca i experimentació (en solitari i amb diverses bandes locals), ha consolidat el seu estil i la seva tècnica al Taller de Músics de Barcelona, segons s'explica en els apunts biogràfics del seu web. La seva música es podria definir com a folk català, tot i que l´ús de la seva veu sovint dibuixa florides influències del flamenc i juga amb les definicions, apropant-se a una amalgama gens habitual entre els cantants masculins de la nostra terra. Aquesta fusió neix pràcticament del bressol: fill de pare català i de mare andalusa (nascuda a la platja del Rinconcillo d´Algeciras, vora l´extrem més meridional de la Península), ha rebut contínuament influències d´aquestes dues cultures tan allunyades i alhora tan connectades.

Les cançons de Frans Cuspinera són properes i senzilles i mai no imposen res. Es podria dir que tots els temes musicals que presenta són viatjats i viscuts. Abans de veure la llum han coexistit amb nosaltres, en silenci i sense cridar l´atenció, viatjant a la R3 i la R1 de la Renfe (de la Garriga a Badalona, lloc on el Frans treballa com a dissenyador web, i viceversa); reposant en algunes terrasses i cantonades del barri del Raval de Barcelona; passejant pels desèrtics carrers de la Garriga a altes hores de la matinada; escapant-se a Calella de Palafrugell a l´hivern, quan a aquest poblet de costa no hi queda pràcticament ningú? I, només quan han arribat al moment idoni de maduració, traslladant-se en cotxe a Mataró, creuant el sinuós túnel de Parpers, per ser finalment enregistrades pel seu productor, Nico Canet, al seu estudi (Tiny Room) amb vistes al Mediterrani.

Una mirada retrospectiva sobre nosaltres mateixos i sobre les nostres vides; el dolor i l´alegria de les relacions personals; la celebració de l´amor; el pas del temps que mai s´atura i que ens enfronta, un cop i un altre, a les nostres contradiccions; i, molt especialment, l´emotiu i màgic retrobament amb una natura mediterrània, exuberant i vivíssima, il·lustren i donen vida a les lletres de les seves cançons. Les interpretacions de diversos músics, amics, coneguts, o desconeguts que s´han deixat embarcar en aquesta petita travessia, han aportat les textures de fusta i corda, el batec sonor i la respiració que totes aquestes cançons necessitaven.

La veu de Frans Cuspinera, fràgil i etèria en alguns compassos, dura i terrenal en d´altres, passeja també per zones properes al fado i a la música àrab, al pop, al jazz i a la música d´autor. Han contribuït a consolidar totes aquestes influències professors com ara Vicky Amador (tècnica, soprano), Diana Palau (jazz, Taller de Músics), Nikos Papachristos (música àrab), José Miguel Cerro ´El Chiqui´ (flamenc, Taller de Músics), Alba Guerrero (flamenc, Taller de Músics) i Mariola Membrives (flamenc, Taller de Músics). També ha rebut classes de piano de la garriguenca Patricia Rico i classes de composició musical, llenguatge i solfeig de Riqui Sabatés (Taller de Músics).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema