El Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de l'Alt Empordà compta amb uns 120 socis en el seu primer any de funcionament. En la primera assemblea de l'entitat, celebrada recentment a la seu del Servei Educatiu de l'Alt Empordà, s'ha valorat l'activitat desenvolupada aquests mesos, s'han presentat els comptes de l'exercici del 2016 i s'han fixat els objectius del 2017.

Entre els reptes que es plantegen en vista a l'any que ve, hi ha consolidar i ampliar la base de socis del Moviment i aconseguir que tots els centres de la comarca puguin estar representats en l'MRP amb un associat. "Fem una crida per tal d'ampliar aquesta base docent i poder disposar d'una veu forta, única i compromesa amb l'educació dels infants", han manifestat els representants de l'associació.

Un altre dels propòsits és que cada centre pugui disposar d'un espai físic per tal d'ubicar-hi una cartellera amb les activitats del Moviment. D'aquesta manera, es vol garantir que la informació arribi a tots els docents. I, aquesta cartellera, ha d'estar dinamitzada per un associat que exerceixi de referent de l'MRP al centre.

Seguint en la línia de la comunicació i la transparència, en l'assemblea s'ha proposat també estructurar el web del Moviment i coordinar les diferents xarxes socials.

En la reunió assembleària, també s'ha parlat de crear un carnet de soci amb diferents prestacions i descomptes en establiments de la comarca. I tots els presents s'han mostrat molt predisposats a fer possible que l'MRP de l'Alt Empordà participi activament en la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. "Innovar és ser present en els diferents moviments de renovació pedagògica de Catalunya", afirmen els representants de l'associació.

De les activitats realitzades aquest 2016, i que s'han valorat d'una forma molt positiva pels socis en l'assemblea, hi ha els berenars pedagògics de l'Escola Mare de Déu del Mont de Vilafant, la parada de la festivitat de Sant Jordi i l'Escola d'Estiu, que va comptar amb 170 persones inscrites.

La comissió operativa de l'MRP està oberta a tots els associats i les reunions se celebren dos cops al mes, sempre en dijous.