02 de desembre de 2016
02.12.2016
40 Años
40 Años
Roses

Vuitanta escolars de Roses participen al Taller de Deures

Té com objectius contribuir a l'èxit escolar potenciant la igualtat d'oportunitats entre l'alumnat

02.12.2016 | 14:05
Una de les sessions del Taller de Deures.

L'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses ha iniciat aquest curs una nova edició del Taller de Deures que ofereix en horari extraescolar per a alumnes de cicle mitjà i superior. Un total de 80 escolars de Roses participen en les sessions d'enguany, que tindran lloc fins a final de curs, al mes de juny.

El taller de deures es formula com una activitat de suport a la tasca escolar, en horari extraescolar, per a aquells alumnes que es troben en una situació social i cultural desafavorida, provinents d'un entorn social i familiar feble o poc preparat per incentivar de manera activa el procés d'aprenentatge de l'infant.

Té com objectius contribuir a l'èxit escolar potenciant la igualtat d'oportunitats entre l'alumnat, afavorir els hàbits d'organització, estudi i planificació de la tasca escolar en general, i orientar l'alumne a l'hora d'estudiar o fer els deures.

El total d'infants que participen enguany en aquest proposta és de 80, alumnes de les escoles Montserrat Vayreda, Narcís Monturiol, Vicens Vives i Els Grecs. 40 d'ells són de cicle superior i els 40 restants de cicle mitjà. Cada cicle es distribueix en grups de 10 alumnes per facilitar una atenció més propera i personalitzada, i disposen d'un monitor titulat per grup i d'un supervisor-coordinador pedagògic d'activitat. Enguany l'activitat inclou un total de 120 dies lectius.

Aquesta iniciativa té el seu origen en el tallers d'estudi assistit que durant sis cursos consecutius (2006 a 2012) es van portar a terme en els centres escolars de Roses, emmarcats en el que fou el Pla Educatiu d'Entorn. L'èxit i resultats assolits amb la proposta, valorada molt positivament per part de la comunitat educativa rosinca, va motivar que l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament reprengués l'experiència durant el curs 2013-2014, que encara avui continua amb molt bons resultats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema