Sor Lucía Caram, monja i activista social, visita aquest dijous, 17 de novembre, la ciutat de Figueres per pronunciar una conferència a l'entorn de la lluita contra la pobresa en el marc del programa 'Invulnerables'. L'acte se celebra a l'auditori del Convent dels Caputxins, a les 19.30 hores. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, es fa càrrec de la presentació de la ponent.

Lucía Caram (Tucumán, Argentina, 1966) és una monja dominica contemplativa i activista cristiana que fomenta la solidaritat contra la pobresa i viu a Manresa.

A Manresa, ha estat promotora de diverses entitats. Ha iniciat la Fundació Rosa Oriol, que ajuda 1.300 famílies desfavorides. Ha impulsat l'espai El costureo, uns horts on dones de diversos orígens tenen feina i destinen verdura fresca al Banc dels Aliments. També ha fomentat la creació el Grup de Diàleg Interreligiós, el Projecte Mosaic de salut mental i un alberg, entre altres entitats.

Participa activament als mitjans de comunicació d'àmbit català i espanyol a través, per exemple, del programa Punt de trobada de Ràdio 4 o El suplement de Catalunya Ràdio.Ha publicat l'autobiografia Mi claustro es el mundo. Va rebre el Premi Català de l'Any 2014.