30 cantants i 9 escriptors han col·laborat en l’edició d’un disc doble i d’un llibre que serviran per celebrar el 25 aniversari de La Marató de TV3. Dels dos discs el primer recull onze cançons de les onze edicions anteriors triades pels espectadors de TV3 i els oients de Catalunya Ràdio durant aquest juliol. El segon disc, el de nova producció, inclou una quinzena de cançons que és on han col·laborat els 30 artistes. Pel que fa al llibre, reuneix 9 escriptors amb il·lustracions fetes expressament per a cada un dels relats.

També compta amb un relat coral dels 28 presentadors que any rere any han presentat el programa de La Marató, coordinat per Màrius Serra.

Pel que fa als 30 cantants que participen en el disc de La Marató, set d’ells han cantat per primera vegada en català. Del total de quinze cançons deu s’han adaptat per primera vegada a aquest idioma.

La primera cançó presentada ha estat ‘Vull agrair’ (‘Amazing Grace’), cantada per Mónica Naranjo, amb la Polifònica de Puig-reig, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona i la Banda de Gaitas Xuntanza de Catalunya. El videoclip s’ha enregistrat a la Sagrada Família.

La segona ha estat ‘No et deixis, no et rendeixis’ (‘Don’t give up’), que és la cançó de l’espot de la campanya de La Marató, interpretada Ramon Mirabet i Paula Valls acompanyats de l’Orquestra Camera Musicae.

Amb una primera edició de 200.000 còpies, el disc de La Marató es vendrà de l’1 al 4 de desembre al preu habitual de 10 euros. Es podrà aconseguir amb diversos diaris i revistes.

En el cas del llibre de La Marató, serà el segon any que apareixerà en format audiollibre. Com cada any, es podrà trobar a la Botiga de TV3 i als punts de venda habituals, al preu de 10 euros. El cap de setmana del 10 i 11 de desembre es podrà adquirir amb el diari ‘Ara’ a tots els quioscos de Catalunya.