La Setmana de la Ciència Compromesa presenta, fins al 20 de novembre, a l'Alt Empordà, un programa d'activitats de divulgació del coneixement científic i tecnològic, adreçat a estudiants i també al públic en general. En l'àmbit educatiu, aquest dimecres, 16 de novembre, s'ha promogut la proposta «La ciència en primera persona», que apropa els coneixements científics, a l'entorn de temes molt específics, als joves de 4t d'ESO i de Batxillerat, amb el suport del Servei Educatiu de l'Alt Empordà.

A Figueres, el científic protagonista ha estat Àlex Bach, professor d'investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, al Departament de Producció de Remugants de l'IRTA. Àlex Bach ha engrescat l'auditori de La Cate amb les seves explicacions sobre les vaques, la seva fisiologia, el seu metabilisme i la producció de llet.

A Roses, al Teatre Municipal, el científic "en primera persona" ha estat el biòleg Ponç Feliu Latorre. Ell, gran coneixedor pam a pam dels parcs naturals catalans, ha preparat per al públic jove la ponència 'La conservació de la fauna, hàbitats i espais naturals de les comarques de Girona'.

Més activitats per al cap de setmana

D'altra banda, l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries ha organitzat, per al 19 de novembre, un taller familiar d'experiments amb farina i un taller per a joves de cartografia i orientació (ambdues activitats es fan a les 11.00h); el dia següent, diumenge 20, el mateix museu celebra una jornada de portes obertes i visites guiades de les 10.30 a les 13.30 h; i coincidint amb el mateix diumenge, 20 de novembre, el Museu d'Arqueologia d'Empúries fa un taller de restauració de denaris de plata, a les 11.30 h.