Aquest cap de setmana Peralada ha celebrat la Festa Major de Sant Martí. Durant tot el cap de setmana s’ha pogut gaudir d’un munt de propostes diverses entre les que no van faltar activitats infantils com les atraccions o els inflable .

El actes s’iniciaren el divendres al vespre amb l’entrega del I Premi Ramon Muntaner de recerca de batxillerat. El treball guanyador d’aquesta primera edició ha estat per Els tapissos de l’Eneida de Jordina Daniel Caritg de l’Institut de Castelló d’Empúries i, tot seguit, es va inaugurar l’exposició d’art “Col·lectiu d’Artesans Locals” que engloba una mostra de mecanismes en miniatura, fets manualment amb materials reciclats, una mostra de composicions amb vidres de colors elaborades amb la tècnica “Tiffany” i una mostra de treballs de cartró pedra i de torneria.

El dissabte a la tarda, al Centre Social, la Cia. La Bleda va aconseguir engrescar a petits i grans amb el seu espectacle “Una paradeta particular”.

En el mateix lloc, l’Esbart Dansaire Figueres va oferir un espectacle de danses tradicionals com a acte complementari a l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de Peralada 2016, que enguany seran els peraladencs Alba Soler i Aleix Güell. Ambdós han manifestat la necessitat que els joves del municipi s’impliquin amb la cultura i amb les associacions del municipi.

La nit del dissabte es va celebrar la segona Nit de Monòlegs amb l’humorista Dani Lagi. Una activitat organitzada per l’Associació de Joves a la qual van assistir un centenar de persones d’edats diverses, que van gaudir d’un monòleg de dues hores en què es van tractar temes com els personatges famosos, la família, la literatura eròtica…, així com situacions de la vida quotidiana.

Una gran vetllada a on el públic va gaudir molt de l’espectacle i no va parar de riure.

Durant el diumenge, els assistents van poder assistir a la missa solemne de Festa Major i participar en altres actes com la ballada de sardanes, el concert i el ball de nit amb l’Orquestra La Principal de la Bisbal.

La Colla Gegantera de Peralada, també va participar amb els actes de la Festa Major. El dissabte al mati es va preparar una matinal amb tallers i jocs de cucanya i, el diumenge, el Ball de Places amb la participació d’una vintena de capgrossos elaborats per nens i nenes.

La implicació de la ciutadania en tots els actes està fent de la Festa Major tot un èxit, segons l'Ajuntament.