El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, i el germà de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, Quim Erra, han presidit, aquest dissabte, la presentació de la nova edició del calendari solidari "Bombers amb Causa" al parc de Bombers de l'Hospitalet de Llobregat. Aquesta és la sisena edició del projecte solidari, que continua la seva consolidació.

A l'acte, també han assistit el director de Bombers de Barcelona, Manel Pardo; i el sotsdirector del Cos de Bombers d'Andorra, Francesc Xavier Ramírez; la investigadora del darrer projecte finançat pel calendari "Bombers amb causa", Belen Pérez, així com comandaments operatius del Cos de Bombers de la Generalitat, entre d'altres.

Així mateix, hi han assistit algunes de les famílies que han participat en el projecte solidari (en les fotografies realitzades a Girona, Ribes de Freser, Barcelona i Cervera), i representants dels fotògrafs que, de forma totalment desinteressada, han fet les fotografies amb els nens i nenes i els bombers en diversos indrets emblemàtics de Catalunya i al mateix Hospital Sant Joan de Déu. A les instal·lacions del parc de Bombers de l'Hospitalet, els nens assistents han pogut pujar als vehicles i gaudir d'un matí divertit.

Els fons recaptats amb la venda del calendari solidari seran destinats a la beca "Bombers amb Causa" d'investigació en malalties maternoinfantils. En les cinc edicions anteriors, el projecte ha aportat ja uns 274.247€ a aquesta beca de recerca i investigació en l'àmbit pediàtric que convoca l'Hospital Sant Joan de Déu i que s'atorga per concurs a investigadors de l'Hospital.

El projecte del calendari solidari Bombers amb causa va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris, Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que continuen sent els coordinadors del projecte.

Els autèntics protagonistes d'aquest calendari solidari, però, són els nens i nenes que han estat fotografiats amb personal dels Bombers de la Generalitat, dels Bombers d'Andorra i dels Bombers de Barcelona. En aquesta edició els infants, amb edats entre els 2 i els 15 anys, són de Barcelona, Sitges, Girona, Andorra, Berga, Terres de l'Ebre, la Segarra i Mataró. Tots ells, pacients de l'Hospital Sant Joan de Déu.

A l'igual que en edicions anteriors, el calendari "Bombers amb Causa" compta amb dues importantíssimes col·laboracions: la dels Bombers d'Andorra i els Bombers de l'Ajuntament de Barcelona. Tots dos cossos de bombers s'han sumat al projecte i hi han participat activament tant en la seva realització com en la venda i la distribució.

Les fotografies, realitzades a llocs emblemàtics de Catalunya i Andorra

Les fotografies de la sisena edició del calendari solidari "Bombers amb Causa" han estat realitzades en diversos indrets emblemàtics de Catalunya i Andorra gràcies a la col·laboració de diversos ajuntaments i institucions.

La Vall de Núria és l'escenari de la fotografia de la portada i del mes de febrer. Concretament, els nens i nenes i els bombers es van fotografiar junt al Cremallera de Núria. Les instal·lacions de l'Hospital Sant Joan de Déu, la Punta de Sitges, el Pont Romànic d'Ordino, a les Salines (Andorra), el Pont de les Peixateries Velles de Girona, la Patum Infantil de Berga, el parc "Prat del Roure" d'Escaldes-Engordany (Andorra), l'embarcador del Riu Ebre a Móra d'Ebre, l'antiga Universitat de Cervera, la platja de la Barceloneta a Barcelona, la Torre Galatea, seu de la Fundació Gala-Salvador Dalí a Figueres i el Tibidabo a Barcelona han estat els escenaris de la resta de mesos de l'any 2017.

Fotògrafs amb Causa

Des del seu inici, el calendari solidari "Bombers amb Causa" ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d'una alta qualitat en les seves fotografies.

En el calendari del 2017 han participat els fotògrafs Xesco L.Iturbe; Joan Castro i Jordi Ribot de l'agència Iconna Comunicació Àudiovisual; Jordi Garcia, fotògraf i bomber voluntari de la Generalitat; els fotògrafs andorrans Tony Lara i Jonathan Gil; David Julià; el tarragoní José Carlos León; el lleidatà Jordi V.Pou; i els bombers de l'Ajuntament de Barcelona Miquel Pintado i Jordi Garcia.

A més, el calendari compta, a les seves pàgines centrals, amb les il·lustracions de l'agència Allan Bruch.

On es pot adquirir?

El calendari solidari ja es pot adquirir, a un preu de 10€, a les botigues Abacus, Natura i Bon Preu, que col·laboren com a punts de venda, a més de la botiga de l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, a través de la botiga solidaria Sant Joan de Déu (solidaritatsantjoandedeu.org), i a través dels cossos de Bombers de la Generalitat, d'Andorra i de Barcelona.

Blog Bombers amb causa

El blog Bombers amb causa recull tota la informació sobre aquesta iniciativa: els projectes de recerca en malalties infantils finançats fins ara gràcies a la beca Bombers amb causa; un petit perfil professional dels fotògrafs que hi participen; tots els punts de venda del calendari d'aquest any; i, l'agenda d'activitats i fires on serà present per donar visibilitat al projecte i vendre calendaris. A més, s'hi recollirà totes les novetats del calendari del 2017, amb fotos de les sessions fotogràfiques amb els nens i nenes i els bombers.