El Saló del Manga de Barcelona s'ha tornat a superar. El director del certamen, Carles Santamaría, ha explicat que la XXII edició ha sobrepassat els 140.000 visitants previstos i ha assolit finalment els 142.000. Són, per tant, 5.000 persones més que en l'edició del 2015 que han conquerit un any més la Fira de Barcelona entre llibres, exposicions, gastronomia, conferències i 'cosplay'. "Ha estat un èxit", ha assegurat Santamaría a l'ACN. Els amants del manga s'ha passejat aquest any per 10.000 metres quadrats més que en altres edicions ja que l'organització ha ampliat les instal·lacions fins als 70.000. Però no n'hi ha prou: tres dies amb entrades exhaurides -aquest dimarts una ocupació del 80%- fan que la direcció ja pensi en com ampliar més el Saló del Manga per consolidar-lo com a "referència internacional".

De fet, Santamaría aposta per fer "un salt quantitatiu" en espai: "Ja s'està parlant d'opcions", ha afirmat sense voler concretar més. En aquest sentit, Santamaría ha explicat que les entrades del dissabte es van esgotar amb un més d'antelació; les de diumenge, una setmana abans; i les de dilluns es van exhaurir per la venda a taquilla. "Necessitem trobar-hi una solució", sobretot pel cap de setmana, ha insistit.

Per Santamaría, la "diversitat" en la proposta és la clau del Saló del Manga, que en aquesta edició s'ha centrat en bona part en la relació de la literatura amb el manga. "Els dolçors com dorayakis, grans autors de manga, directors d'anime i creadors de vídeojoc" han estat reclam d'aquesta edició. "La diversitat és un dels trets definidors i el Saló té a l'ADN el manga i l'anime però també tot el que és al voltant de la cultura japonesa", ha reblat.