El cementiri municipal de Figueres ha estat l'escenari, un any més per Tots Sants, de diversos actes oficials i divulgatius destinats a honorar els ciutadans il·lustres i a totes les persones que van morir en els conflictes bèl·lics del segle XX. L'alcaldessa Felip, acompanyada pels membres del seu govern i pels representants de l'oposició, han participat en les diferents ofrenes florals que cada any es fan davant del Panteó municipal i dels monuments als caiguts a les guerres.

Durant la cerimònia ha actuat la Jove Orquestra amb una lectura de textos a càrrec dels alumnes de l'Aula de Teatre.

La jornada del dia dels difunts ha estat envoltada de fortes mesures de seguretat amb una notable i ben visible presència d'agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra per evitar incidents entre famílies del barri de Sant Joan.

Al vespre, la conferència de Joan Manuel Soldevilla sobre 'Les morts de Cervantes', a la sala del Tanatori de la Funerària Vicens, ha precedit la multitudinària visita guiada i nocturna al cemenetiri, a càrrec del metge forense Narcís Bardalet, la historiadora Mariona Segura i el biòleg Josep Maria Dacosta. La il·luminació amb espelmes ha estat coordinada per Bruno Pérez.