L'auditori de l'Espai Armengol s'ha omplert aquest dijous, 27 d'octubre, per seguir la conferència del youtuber i consultor Jordi Cor. Cor és una de les úniques cinc persones a Espanya que són 'Youtube Help Heroes', és a dir, consultors formats per Youtube que ofereixen assessorament i formació a youtubers i també a empreses i organitzacions quan volen utilitzar aquesta xarxa. Cor també és professor de màrqueting digital a La Salle Barcelona.

Al llarg de la conferència, Jordi Cor ha analitzat el potencial del vídeo a youtube, ha explicat com han de ser i com no han de ser els vídeos i quin potencial té actualment la plataforma Youtube les empreses.

L'Espai Armengol proposa per al 24 de novembre pròxim una conferència a càrrec de Francesc Grau i tractarà sobre la nova aplicació Zonetacts i les eines que posa a l'abast d'empreses i organitzacions per connectar amb el seu públic online de proximitat.

I l'1 de desembre se celebrarà el workshop El futur dels festivals: està en risc el model público/privat per a l'organització d'esdeveniments culturals a les ciutats? En aquest cas, els ponents són Xavi Pascual, promotor dels Festivals Acústica, Strenes i Sóns del Món; ?Salvador Sunyer, director artístic del Festival Temporada Alta; ?Patricia Gabeiras, advocada especialista en dret del sector cultural; ?Carles Riba, regidor de cultura de l'Ajuntament de Girona, i ?Francesc Giner, regidor de cultura de l'Ajuntament de Roses

En aquest sentit, des d'Espai Armengol es proposa una jornada monogràfica entorn als festivals culturals que s'organitzen a les ciutats d'arreu del país. Durant molts anys aquesta fórmula ha permès portar a terme festivals i esdeveniments culturals de tot tipus, organitzats per entitats privades però amb el suport econòmic de les institucions públiques. Actualment, la jurisdicció no s'interpreta igual en tots els municipis i alguns dels actors implicats consideren que el model està en risc. Analitzarem aquesta problemàtica amb tots ells; els promotors de festivals, els representants de les institucions i la figura d'un advocat especialista en dret del sector cultural.

L'Espai Armengol és el projecte de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Visual13, la productora audiovisual impulsada pels emprenedors Marta Puigsegur i Vicenç Asensio. Es tracta d'un centre obert a la ciutadania amb una programació estable de conferències, workshops i activitats infantils que vol fomentar arreu la creativitat empresarial, social i cultural i impulsar l'ús de l'audiovisual i de les noves tecnologies. Instal·lat a Vilajuïga, al cor de l'Empordà, i obert l'any 2010, l'Espai Armengol s'ha convertit en un centre gironí de referència en els eixos fundacionals de la iniciativa: audiovisual, internet, tecnologia i territori.