L'astrofotògraf Juan Carlos Casado ha inaugurat aquest dimecres, 26 d'octubre, una espectacular exposició al vestíbul de La Cate emmarcada amb la jornada de Divulgació Científica 'Science needs you!'. La jornada, que se celebra aquest dissabte, 29 d'octubre, durant tot el dia, a La Cate mateix, està dedicada a la relativitat, la ciència del futur.

Experts, científics i divulgadors de prestigi internacional aproparan la relativitat i l'astronomia a tots els públics de manera entenedora. Amb 'Science needs you!', es pretén fer entenedors, fàcils i familiars els coneixements que ens ajuden a comprendre l'Univers en què vivim. Però sense deixar de banda l'aspecte humà.

Juan Carlos Casado també intervindrà, amb una projecció audiovisual musicada al piano per Santi Escura, durant la jornada de dissabte. El moment serà molt especial tenint en compte que aquesta obra creada per Casado i Escura s'estrena mundialment aquest dia a La Cate. El títol és 'Celestial. Una visió de l'espai des del nostre planeta' i sincronitza la successió d'imatges capturades per la càmera de Casado amb la banda sonora composta per Escura per a l'ocasió.

En el programa de dissabte, s'inclou també el vessant històric de la ciència i un altre apartat en què es demostra com ciència i art estan íntimament entrellaçades. En definitiva, els organitzadors volen estimular els sentits dels assistents a la jornada amb humor, música i imatges captivadores. Tot això amb un caràcter marcadament empordanès.

La jornada es completarà, a la nit, amb una observació astronòmica comentada al Càmping Bassegoda d'Albanyà.

Tot i que les activitats estan obertes a tothom i són gratuïtes cal inscriure's prèviament.