Adrià Malagón, de Peralada, i Dària Ferrer, de Batea, són els nou hereu i la nova pubilla de Catalunya 2016. Així s'ha donat a conèixer aquest diumenge 23 d´octubre a Puig-reig, a l'acte de proclamació dels nous representants del Pubillatge Nacional d'aquest 2016. Un certamen organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes que ha aplegat prop d'un miler de persones.

Després de les proves realitzades durant aquest cap de setmana, els 31 hereus i les 40 pubilles de 47 municipis catalans candidats a ocupar aquests càrrecs han seguit de prop el desenvolupament de l'acte d'aquest diumenge a la Plaça Nova de Puig-reig. Després d'acomiadar les persones que durant el darrer any han representat a Catalunya i a les comarques de Girona, Barcelona, Tarragona, i Lleida, ha estat el moment de conèixer els nous representants que durant el proper any seran els encarregats de difondre la cultura dels seus pobles i del seu país per arreu.

Representació Empordanesa.

La jornada d'avui, a Puig-reig, ha servit per acomiadar al que fins ara ha estat Hereu de les Comarques Gironines, Ferran Capallera, també de Peralada.

«Què us diré?, que deia el peraladenc Ramon Muntaner», ha dit Malagón, dirigint-se al públic, durant el seu torn de paraula. El nou Hereu de Catalunya també ha volgut fer un incís als nous representants de pubillatge local que eren presents a l´acte, encoratjant-los a formar participar activament del pubillatge i descobrir Catalunya fomentant al Cultura.

La resta de representants del pubillatge nacional escollits aquest diumenge són: Roderic Gastón del Segrià, hereu de les comarques de Lleida i quart fadrí de Catalunya; Olga Rodríguez, d'Ascó (la Ribera d'Ebre), pubilla de les comarques tarragonines i quarta dama de Catalunya; Ferran Marsal, dels Pallaresos (el Tarragonès), hereu de les comarques tarragonines i tercer de Catalunya; Clara Torrelles, de Rosselló (Segrià), pubilla de les comarques lleidatanes i tercera dama de Catalunya; Josep Pla, de la Valldan (Berguedà) segon fadrí de Catalunya i hereu de les comarques barcelonines; Laia Mercader, de Vidreres (La Selva), pubilla de les comarques gironines i segona dama de Catalunya; Ramon Labró, de Ripoll (el Ripollès), primer fadrí de Catalunya i hereu de les comarques de Girona, i Maria Lluís, de Sitges (el Garraf) pubilla de les comarques de Barcelona i primer dama de Catalunya.­