La Comissió de l'Agenda Llatinoamericana, el Fòrum Joan Alsina i Justícia i Pau Girona han organitzat per a aquest dijous, 13 d'octubre, un acte de reconeixement al capellà altempordanès Vicenç Fiol i Navarra (La Jonquera, 12 d'agost de 1938 - Girona, 16 d'agost del 2015). L'homenatge tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona, a les 19.00 hores.

Vicenç Fiol va dedicar tota la vida a les persones amb menys recursos i oportunitats i va estar vinculat a moltes entitats solidàries. Per a l'homenatge, s'ha previst passar un àudiovisual en record seu; es farà una glosa a càrrec de Laura i Màrius Nadal i Fiol, Rossend Darnés i Joaquima Tomàs, a més d'altres intervencions, i hi haurà la participació musical del Cor Àkan.

"Vaig néixer pobre, he viscut pobre; moriré pobre i n'estic molt content. La pobresa m'ha fet fort i m'ha enriquit", mossèn Vicenç Fiol.

Després de fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona, Vicenç Fiol va ser ordenat de prevere el 9 de juliol de 1961 a l'església de Sant Martí del mateix Seminari. Va exercir el ministeri primer com a vicari de Tordera, de Caldes de Malavella, de la parròquia de Sant Pere de Figueres i de Palafrugell.

El 1971 va ser nomenat rector de Regencós i Esclanyà. Posteriorment, l'any 1978, va ser nomenat rector d'Ullà, càrrec que va exercir fins el 2010.

Des del 2008 fins a la seva jubilació, l'any 2013, també va ser rector d'Albons, Bellcaire d'Empordà, Marenyà i la Tallada d'Empordà. Va passar els seus últims dies a la residència sacerdotal "Bisbe Sivilla" de Girona.