Roses és un dels municipis adherits al projecte +60 Alt Empordà- 'Propostes per a un envelliment actiu, un procés de participació' impulsat pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb la col·laboració dels ajuntaments de Roses, Borrassà, Castelló d'Empúries, l'Escala, Llançà i Vilafant, que té per objectiu definir polítiques locals d'envelliment actiu per als propers anys, ajustant-se a la nova realitat i necessitats de la gent gran d'avui dia.

En el marc d'aquest programa, els propers dies 14, 21 i 29 de novembre, tindran lloc a Ca l'Anita tres tallers participatius destinats a les persones majors de 60 anys de Roses, espais on es vol obrir un debat per conèixer quina és la visió i reptes de futur d'una generació que, acabada d'entrar o a punt d'entrar en la jubilació, inicia una nova etapa vital amb noves necessitats i inquietuds.

La finalitat de +60 Alt Empordà és obrir un procés de reflexió sobre l'envelliment actiu a la comarca, amb la finalitat d'acordar accions i fer una proposta de recomanacions als ajuntaments per a millorar la qualitat de vida de les persones més grans que resideixen a la comarca. Les generacions que estan envellint a tot Europa comparteixen una característica comuna: valoren extraordinàriament la capacitat d'envellir de forma autònoma i activa. El creixement del nombre de persones que arriben a grans, i l'àmplia diversitat de formes d'envellir accentua i posa de manifest nous escenaris des dels quals caldrà pensar les actuacions adreçades a la població de més edat.

Davant la necessitat de conèixer més a fons quines són les necessitats i perfils de la població major de 60 anys altempordanesa, s'ha programat el procés de participació que ara s'inicia a l'Alt Empordà i que comportarà la realització de 3 tallers de participació en cadascun dels municipis que col·laboren en el seu desplegament. A Roses, aquestes sessions tindran lloc els propers 14, 21 i 29 de novembre, amb una durada de dues hores per sessió (de 16 a 18 h), on estan convidades a participar les persones del municipi majors de 60 anys.

Els interessats a participar poden inscriure's a les sessions mitjançant el web oficial, que disposa també d'un espai de participació a través del qual les persones +60 de la comarca podran fer arribar les seves opinions i propostes en relació a les temàtiques treballades en el procés de participació.