10 de octubre de 2016
10.10.2016
L'Empordà
Figueres

El GrupDEA organitza a Figueres un simulacre d'aturada cardiorespiratòria

Han preparat, per aquest dissabte, una flashmob amb la participació de l'escola de ball Dance me

10.10.2016 | 16:25

Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria, el Grup DEA Alt Empordà ha organitzat una activitat per conscienciar la població general de la necessitat d'aprendre a reconèixer una mort sobtada i començar les maniobres de ressuscitació.
 
El dissabte 15 d'octubre, a les 17 h, a la plaça Catalunya duran a terme un simulacre d'aturada cardiorespiratòria en què també hi participaran Bombers, SEM, Guàrdia Urbana de Figueres i l'Àrea de Mobilitat. I seguidament hi haurà una flashmob amb la col·laboració de l'escola de ball Dance me.
 
A la tarda també hi haurà una taula informativa a la plaça Catalunya en què s'ensenyarà a fer maniobres de compressió toràciques i la utilització dels desfibril·ladors externs automàtics.
 
Amb aquesta activitat es continua amb la divulgació a la població general de la primera atenció davant una mort sobtada que es va iniciar ja fa 4 anys amb l'ensenyament als instituts.
 
La mort sobtada és una patologia que afecta a persones aparentment sanes i a qualsevol edat, la majoria dels casos es produeixen fora de l'àmbit hospitalari. Es considera que és responsable de 10 morts cada dia a Catalunya i de 1.000 morts cada dia a Europa.
 
Més del 70% de la població no sabria què fer davant un cas de mort sobtada i en aquests casos la supervivència disminueix cada minut que passa sense fer res. Tant és així, que al cap de deu minuts les possibilitats de recuperació són pràcticament inexistents. Per això és important la difusió d'aquests coneixements a la ciutadania.
 
El Consell Català de Ressuscitació, a través dels seus instructors, realitza cada any una sèrie d'actes per conscienciar la població general de la necessitat d'aprendre a reconèixer una mort sobtada i començar les maniobres de ressuscitació.
 
GrupDEA Alt Empordà

Professionals sanitaris del Servei d'Urgències de l'Hospital de Figueres constitueixen el GrupDEA que es va formar l'any 2010 i imparteix xerrades i cursos oficials de Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Automàtica, tots ells són instructors acreditats pel Consell Català de Ressuscitació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook