L'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona acull aquesta setmana el Segon Congrés Mundial sobre Gaudí, on estan convocats una cinquantena de ponents d'arreu del món. Una part important de l'acadèmia gaudiniana presentarà durant quatre jornades estudis i descobriments al voltant de Gaudí i la seva obra, amb especial protagonisme per la Torre Bellesguard i el Parc Güell. No obstant això, un dels reclams del Congrés és la defensa que el biògraf de l'arquitecte català, Josep Maria Tarragona, farà de la seva tesi que la capella del Santíssim Sagrament de l'església de Sant Joan de Gràcia és obra de Gaudí. D'altra banda, l'investigador Xavier Jové presenta tres fotografies inèdites relacionades amb Gaudí i la seva obra.

Quant a Xavier Jové, l'investigador figuerenc, juntament amb els forenses Narcís Bardalet i María José Adserías, presenten tres imatges inèdites, obtingudes segons ha indicat rastrejant portals d'Internet que venen fotografies "gairebé a granel". Una és una fotografia de joventut de Gaudí a la Rambla de Barcelona. Una imatge en color "única", ha afirmat Jové.

La segona és una instantània que l'investigador data entre el 1913 i el 1915 i que mostra el què creuen que és una part ara destruïda de la casa dels Güell, adjacent al Parc Güell. "Aquest jardí és un misteri, s'ha de continuar investigant", ha constatat Jové.

Finalment, durant el Congrés presentarà una fotografia que reprodueix un dibuix de la Façana del Naixement de la Sagrada Família, on s'aprecia una torre acabada amb una cúpula geomètrica, un element que després va desaparèixer dels dibuixos del temple, probablement descartat pel propi Gaudí. Jové creu que la imatge és posterior a l'any 19010 i que la devia fotografiar algú al taller de Gaudí proper al temple que es va cremar l'any 1936.