Als seus 18 anys, el músic vilafantenc Guillem Camós ja té al mercat el seu primer àlbum debut en solitari Inside Me, gravat al seu propi estudi i amb la col·laboració d´un grup d´amics, "una proposta que es disposa a trencar amb les normes i es mou des del metal fins al pop-rock", explica Camós, autor de la música i de les lletres que han anat sorgint del seu interior, amb el temps.

Ha estat un treball pensat inicialment per ser escoltat, "per això vaig decidir penjar-ho a internet", la qual cosa li ha permès arribar a públic de diferents països, explica satisfet: els Estats Units, Anglaterra, Mèxic. Inclou sis cançons, en anglès, precisament per obrir-se portes al món, destaca. Inside Me es pot adquirir a través d´iTunes, Amazon o Google Play i es pot escoltar des de YouTube o Spotify.

La bona acollida dels temes ha fet que actualment Camós estigui presentant aquest disc per diferents llocs de Catalunya, acompanyat per la banda The Creeps, acompanyat per Biel Geli, a la bateria, i Jaume Fornés, al baix. Primer el cd es va estrenar a Girona i, des de llavors, ha arribat en directe a diferents indrets, com ara Roses, l´estiu passat coincidint en el Dia de la Música. Recentment, Camós i la seva banda han tocat a Osca: "vam tocar en un poble dels voltants, per la festa major, es va omplir la plaça, i va ser una experiència molt bona anar a tants quilòmetres de casa i veure la bona reacció de la gent." En les properes setmanes, el seu directe, que acostuma a ser tot un show, explica, arribarà a Barcelona. "Encara no he tingut oportunitat de tocar a Vilafant" es lamenta el jove músic, a l´espera de poder oferir ben aviat un concert a casa.

Inside Me és un disc que agrada especialment als amants del rock i del so de guitarra, sorprèn el primer cop que l´escoltes, per la bona qualitat i perquè és una proposta diferent. Camós es decanta per explicar una història, sobretot a través de la música, per això la primera i l´última de les sis cançons del cd són instrumentals. En les lletres, barreja diferents emocions com ara ràbia o felicitat. "La balada 'Remember' és la quarta cançó i la més llarga. Parla d´una pèrdua, no amorosa, sinó qualsevol (familiar, amic, etc.) i buscava que tingués un caràcter dels grups de Heavy i rock dels 80 i 90" explica.

Ambient tètric

Tant els temes com la portada que els embolcalla -està feta en un dels escenaris afectats pel foc de fa quatre anys- tenen un aire tètric, buscat expressament per commoure el públic. L´ordre dels temes tampoc és aleatori, sinó que el treball passa d´una forma simbòlica del naixement a la mort. "El cd comença amb un tema que agafa ritme, força, i la darrera cançó representa un final, es diu 'Dark Requiem', ja que antigament el Rèquiem era una missa de difunts i amb això busco aquest joc de paraules, que és una cançó amb ràbia i que acaba el final del disc". Per fer el disc, Camós s´ha acompanyat de diferents amics i col·laboradors: Jaume Grabuleda, Héctor Pérez i Pol Bellezza. "Es tracta d´un disc en el qual la guitarra té més pes que la veu, així que els músics han pogut deixar la seva marca en les seves col·laboracions".

Nous projectes

Camós va preparant concerts per a aquest any, mentre compagina actuacions en altres bandes, com ara Bananna Beach. Actualment, porta més de 100 concerts realitzats i compagina el directe amb els estudis: està cursant el grau professional de música moderna a Barcelona per accedir al grau superior, posteriorment. Entre els projectes immediats, destaca la gravació del seu primer videoclip i també la participació en el projecte GGMusic "que s´està construint per ajudar a tots els grups a tirar endavant".

Camós té les idees clares dins un món que trepitja des de petit. Amb 10 anys, després de descobrir AC/DC, segurament la seva influència més gran va començar amb la guitarra clàssica i als 12 anys fa el salt a l´elèctrica, "per tocar rock i heavy metal, que és el que m´agrada" i amb això, fundà la seva primera banda amb altres amics, quan només tenien 11 i 12 anys, i assajaven en un remolc. Als 15 anys, amb el mateix grup, graven el seu primer CD i l´estiu del 2014 Camós es presenta i guanya el 1r "Duel de Guitarres" organitzat per les Barraques de Roses, "que va representar una gran empenta per seguir en el món musical", destaca.