CaixaBank i elBulliFoundation han presentat aquest dilluns, 19 de setembre, a l'Auditori de Girona, «Mise en Place, Guia per gestionar un restaurant», en un acte que ha anat a càrrec de Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, i de Ferran Adrià, i que ha aplegat 700 emprenedors, empresaris del sector de la restauració i representants de pimes de les comarques de Girona.

«Mise en Place» és un projecte per a emprenedors i empresaris en què s'explica, pas a pas, com posar en marxa un negoci de restauració, des de la idea inicial, incloent els tràmits i requisits legals, el pla de negoci, l'anàlisi de la competència, els recursos humans i el pla de màrqueting, entre altres aspectes claus per a la consecució de l'èxit empresarial del projecte.

L'objectiu d'aquest manual, desenvolupat per un equip mixt de treball de CaixaBank i elBulliFoundation, és que les pimes i emprenedors afrontin, amb les màximes garanties d'èxit, la posada en marxa d'un negoci de restauració i minimitzin el risc de la inversió realitzada.

La guia recull tota l'experiència i coneixements adquirits per l'equip d'elBullifoundation durant la seva trajectòria i és un dels primers resultats de l'acord signat recentment entre ambdues institucions.

«Mise en Place» està disponible en dos formats. D'una banda, s'ofereix una edició impresa, de contingut resumit i caràcter motivacional, i, d'altra banda, una versió digital en què s'amplia la informació continguda en la versió impresa i es recull tot el contingut teòric i pràctic desenvolupat durant 6 mesos d'intens treball, com a plantilles i altres materials pràctics per aplicar en la gestió dels negocis. A més, aquesta versió digital s'anirà actualitzant periòdicament amb les experiències dels emprenedors.

El llibre complert es pot consultar en el web de CaixaBank Negocis, i la versió impresa està a disposició dels clients, prèvia sol·licitud al seu gestor de CaixaBank.

"Work in progress"

Per a Ferran Adrià, "es tracta d'un projecte totalment viu en què hem de saber entendre les necessitats dels emprenedors per, així, arribar a ells i ajudar-los a millorar els seus projectes sent conscients del complicat que és". D'aquesta forma, es pretén aconseguir un alt grau d'interacció amb emprenedors i empresaris que permeti un flux incessant d'informació per adaptar el contingut de la guia a les pròpies necessitats del sector.

Segons Ferran Adrià, "al nostre país estem plens de talent, però a vegades hem de ser conscients de la necessitat de gestionar eficientment; aquest és el punt d'inflexió que ens dóna el grau d'excel·lència necessari en els projectes".

A més, dins el propi manual s'ha subratllat la importància de la co-gestió entre empresari i equip, i la necessitat d'un lideratge efectiu ja que, en paraules d'Adrià, "la diferència entre la creació i la innovació, és un bon lideratge amb visió de futur i un rigorós model de gestió".

CaixaBank, entitat de referència per al sector de la restauració??CaixaBank ha posat aquest complet manual a disposició dels seus clients, a la pàgina web de CaixaBank Negocis. Amb aquesta iniciativa, l'entitat financera pretén aportar un valor diferencial als seus clients i se suma a la completa oferta financera que CaixaBank posa a disposició dels professionals del sector de la restauració.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, afirma que "aquesta iniciativa és una mostra de la importància que el sector de la restauració té per a CaixaBank que, a través de CaixaBank Empreses, ofereix als professionals d'aquest sector productes i serveis dissenyats per facilitar la gestió del negoci, el finançament i la protecció necessàries. Per fer-ho, CaixaBank compta amb un equip de gestors especialistes que es desplacen a l´empresa del client, perquè aquest no hagi de desplaçar-se ni sortir del seu establiment".

Acord entre CaixaBank i elBulliFoundation«??

Mise en Place, Guia per gestionar un restaurant» és un dels primers resultats de l'acord signat recentment entre CaixaBank i elBulliFoundation, que té en compte la creació d'equips de treball mixtos per a diferents projectes.

La col·laboració de CaixaBank contribuirà al desenvolupament de la Bullipèdia, projecte en què elBullifoundation està elaborant un estudi científic i històric en suport al sector agrari (segment en què actualment CaixaBank està focalitzat a través d'AgroBank) i a altres sectors de productes específics.

L'acord entre CaixaBank i elBullifoundation, que té una durada de dos anys, amb possibilitat de renovació, inclou a més la creació de beques perquè clients joves de CaixaBank es puguin incorporar l'equip de treball d'elBullifoundation o la celebració de conferències de Ferran Adrià dirigides a empleats i clients de CaixaBank.