Un jove de 22 anys, J.F.J. s'enfronta a set anys de presó per controlar la seva parella, a la qual va regalar un mòbil amb un programa espia instal·lat que li permetia accedir en tot moment a la seva ubicació, així com a tot el contingut del seu dispositiu telefònic incloses les contrasenyes.

Segons l'escrit de qualificació provisional a què ha accedit Europa Press, el jove és "gelós, possessiu i manipulador". Va començar a sortir amb una altra jove amb la qual va mantenir una relació des d'octubre de 2014 a juliol de 2015. Durant aquest temps, sosté la Fiscalia, "ha humiliat i vexat, així com controlat i aïllat a la seva parella".

A tal punt va arribar el seu desig de control que "per aconseguir el seu propòsit de saber sempre on era, que anava a fer i amb qui i de què parlava, li va instal·lar un sistema espia al mòbil que li va regalar". Aquest programa li donava accés a tot el contingut del mòbil, des de les converses telefòniques que podia gravar, els seus missatges de correu i whatsapp, fins a fotos, ubicació i contrasenyes.

Tal va ser la situació de control que la jove parella va arribar a sospitar que en tot moment l'acusat conegués cadascun dels seus passos. La relació, segons Fiscalia, va arribar a ser "insuportable" tot i que cada vegada que la jove intentava trencar, J.F.J. li demanava perdó i l'amenaçava amb suïcidar-se si ella li abandonava.

Finalment, al juliol de 2015 la jove es va adonar que tenia instal·lat un sistema espia al mòbil i va optar per acabar amb la relació. Dies després d'haver trencat, segons el Ministeri Públic, l'acusat va començar a amenaçar-la perquè li lliurés el telèfon mòbil.

La Fiscalia qualifica tots aquests fets com un delicte contra la intimitat per revelació de secrets i pel qual li reclama quatre anys de presó. A més, li demana tres anys de presó per tres delictes de coaccions, i mesures d'allunyament per una falta de vexacions injustes.

En aquest últim aspecte, des de Fiscalia es reclama que s'imposi a l'acusat la prohibició durant vuit anys i mig de comunicar-se per qualsevol mitjà o aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres.