Dos anys i mig després d'haver començat a construir el seu propi catamarà en Josep Soto, un veí de 60 anys de Castellfollit de la Roca, ha vist com cada vegada està més a prop el seu "somni" de navegar cap a San Blas, al Panamà. Des de primera hora del matí d'aquest dissabte una grua de grans dimensions ha treballat per treure del pati de casa d'en Pepe el vaixell. Una feina complicada que s'ha fet en dues fases. En la primera la grua ha aixecat el màstil i l'ha deixat en un camió que l'ha traslladat fins a la plaça Catalunya. La segona, i més delicada, ha consistit en treure tot el casc del catamarà i fer-lo reposar sobre un camió especial. En total han estat prop de quatre hores, i és que els carrers estrets del poble han dificultat les maniobres del camió. El mateix Pepe es mostrava emocionat, donava les gràcies a tots els veïns, i deia que "era un homenatge a tots els que s'han implicat en aquest projecte".

Dos anys i mig després d'haver començat a construir el seu propi catamarà en Josep Soto, un veí de 60 anys de Castellfollit de la Roca, ha vist com cada vegada està més a prop el seu "somni" de navegar al moll de San Blas, al Panamà. Des de primera hora del matí d'aquest dissabte una grua de grans dimensions ha treballat per treure el vaixell del pati de casa d'en Pepe. Una feina complicada que s'ha fet en dues fases. En la primera la grua ha aixecat el màstil fins a un camió que l'ha traslladat fins a la plaça Catalunya. La segona i més delicada ha consistit en treure tot el casc del catamarà i fer-lo reposar sobre un camió especial. En total han estat prop de quatre hores, i és que els carrers estrets del poble han dificultat les maniobres del camió. El mateix Pepe es mostrava emocionat i donava les gràcies a tots els veïns, i deia que "era un homenatge a tots els que s'han implicat en aquest projecte".

Una grua treu el catamarà d'en Pepe a Castellfollit abans d'anar a Roses

Una grua treu el catamarà d'en Pepe a Castellfollit abans d'anar a Roses

Cercavila i el poble al carrer

En Pepe no ha estat sol en el trasllat del catamarà des de casa seva fins a la Plaça Catalunya. Una cercavila amb música i uns 150 veïns l´han acompanyat davant dels dos camions que traslladaven el vaixell. En total han estat més de tres hores i mitja el que han fet falta per moure el catamarà. El suport dels veïns de Castellfollit a la iniciativa d'en Pepe és total i de fet la majoria dels que han participat a la rua d'aquest matí han aportat diners o treball al projecte.

Gairebé 11.000 euros de recaptació

La construcció del catamarà ha estat possible gràcies a l'esforç personal d'en Pepe però també a les aportacions econòmiques que han anat fent els seus veïns, empreses o persones anònimes que hi ha volgut participar a través de la plataforma "Tot suma". Fins al moment s'han recaptat gairebé 11.000 euros que en Pepe ha fet servir per comprar material a més de pagar tots els permisos o la grua que l'ha retirat. "El que s'ha recaptat supera de llarg les expectatives" diu en Pepe. Qui també s'ha mostrat sorprès per l'acollida que ha tingut la iniciativa és l'alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter, ha assegurat que se sent "molt orgullós" de tots els ciutadans del municipi, ja que d'una manera o altre han participat del projecte.

Retrobament amb Quim Masferrer

La història d'en Pepe es va donar a conèixer després que el programa 'El Foraster' de TV3 se'n fes ressò. Aquest dissabte el presentador s'ha acostat a Castellfollit per assistir a la retirada del catamarà de casa d'en Pepe.