Aquest dissabte i diumenge obre les portes el mercat medieval del Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries que enguany celebra 25 anys ­encu­nyant nova moneda i estrenant nova gestió. Daniel Valentí, coordinador del Festival, remarca l´acurada selecció que fan dels artesans que hi participen -una setantena- obligats rigorosament a cobrar amb moneda medieval i a anar vestits d´època.

L´altre gran espectacle, que enguany també es renova, és el torneig medieval al Camp de l´Hort d´en Negre que es fa aquest dissabte a les 6 de la tarda, tot i que mitja hora abans ja es podran veure animacions.

Una de les novetats amb les que es trobaran els visitants enguany serà la possibilitat de disposar de Wifi gratuïta a tot el nucli antic. "Som conscients que ells ens poden visibilitzar per les xarxes socials, fer difusió a temps real", comenta Valentí. Aquests visitants són, en un 80 per cent, famílies i, per aquest motiu, una gran part de la programació està dirigida a aquest sector.

Concerts de tarda i nit

Aquest dissabte també serà molt especial en quant a contingut musical. Actuaran, en tres sessions diferents, Quico El Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i, ja tocada la mitjanit, en un nou espai, la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, davant la Basílica, es podran viure concerts gratuïts amb Jabardeus i Acibreira.