09 de setembre de 2016
09.09.2016
40 Años
40 Años
Música

Els Premis Altaveu reconeixen la trajectòria de Manolo García, Quimi Portet i Lax'n'Busto

ltres guardonats han estat Joana Serrat, Obeses, Francesc Burrull i Guerssen Records

09.09.2016 | 08:42

El Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), que aquest dijous al vespre ha celebrat a Can Massallera l'acte d'entrega de guardons d'aquest 2016, ha reconegut la trajectòria musical de tres pesos pesants de l'escena musical catalana: Manolo García, Quimi Portet i els Lax'n'Busto. El jurat ha distingit Manolo García i Quimi Portet pels seus més de 35 anys de carrera musical, tant compartint bandes com 'El Último de la Fila' i en solitari, "per haver donat cos a un cançoner extraordinari que ja forma part de l'imaginari de vàries generacions". Dels Lax'n'Busto, han volgut reconèixer els seus 30 anys dalt dels escenaris i els 14 treballs discogràfics que contenen "veritables himnes intergeneracionals". Altres guardonats han estat Joana Serrat, Obeses, Francesc Burrull i Guerssen Records. Els Premis Altaveu reconeixen artistes i iniciatives que han enriquit la música produïda a Catalunya en l'últim any.

Com cada any, l´Altaveu, el Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat, ha volgut reconèixer artistes, entitats i trajectòries amb els Premis Altaveu. Enguany, el jurat ha estat format per Jordi Bertran, Jordi Bianciotto, Jaume Camprubí, Lluís Gendrau, Josep Martín i Consol Sáenz.

De Manolo García i Quimi Portet, el jurat ha volgut reconèixer una trajectòria prolífica de més de 35 anys, tant compartint bandes i escenaris com cadascú en solitari, que ha donat peu a alguns dels moments més brillants de la música espanyola contemporània. Per haver estat els mentors i grans artífexs d'El Último de la Fila, referent incontestable de la música catalana i espanyola. Per haver donat cos, en definitiva, a un cançoner extraordinari que ja forma part de l'imaginari de vàries generacions, tal i com queda reflectit en el recopilatori editat recentment 'Historia de una banda (Autobiografía sónica)'.

El Premi Altaveu a Lax´n´Busto vol posar en valor els seus 30 anys dalt dels escenaris i els 14 treballs discogràfics editats. Segons el jurat, la banda del Vendrell ha estat i és una de les grans icones musicals de les comarques tarragonines que s´ha caracteritzat sempre pels directes vibrants i enèrgics en què els seus temes són cantats com a veritables himnes intergeneracionals.

De Joana Serrat, el jurat ha destacat que en poc més de cinc anys s'ha convertit en una artista de projecció internacional que aquest 2016 ha arribat a la maduresa artística amb el seu darrer treball 'Cross The Verge'.

D'un altre dels guardonats, el grup Obeses, el jurat n'ha destacat el talent descomunal, l´originalitat i l´exuberant posada en escena d´Arnau Tordera i la seva banda, després de dos àlbums en què han demostrat agudesa vocal i destresa melòdica, especialment amb 'Monstres i princeses'. Tordera es mostra únic i inclassificable tant al capdavant d´un grup de rock com d´una orquestra simfònica, convertit en un dels artistes emergents més originals de l´escena catalana exercint de cantant, compositor i guitarrista.

Guerssen Records ha estat guardonat per l´estima a la música que han mostrat d´ençà que l´any 1996 varen fundar un segell entestat en recuperar perles musicals que es troben fora dels grans circuits. Algunes d´aquestes joies han format part des de ja fa10 anys del festival MUD que també organitzen a Lleida. Un festival que permet recuperar fragments indispensables de la història de la música alhora que descobrir noves troballes. I tot, repetim per amor a la música i des de Lleida.

Per últim, els premis Altaveu d'enguany també han reconegut Francesc Burrull, un dels pianistes i arranjadors més importants i més estimats de la música catalana, que, segons el jurat, ha ajudat a donar forma i embellir la Nova Cançó i el jazz català.

28ª edició del Festival Altaveu

L'entrega de premis d'aquest dijous és considerada com la prèvia de les dues jornades fortes del festival de demà i demà passat, que comptaran amb les actuacions del mateix Quimi Portet, Maika Makovski, Coque Malla, Marlango, Ismael Serrano, Blaumut, Marion Harper, Trau i Coet, entre altres, a més de xerrades, projeccions i activitats infantils.

Canvi d'ubicació dels concerts de Maika Makovski i Blaumut

Degut a la gran demanda d'entrades per a veure a Maika Makovski i Blaumut, l'organització del festival ha decidit traslladar les dues actuacions de demà divendres previstes al Teatre Cal Ninyo a Can Massallera, un espai més ampli per a garantir les millors condicions per gaudir d'aquests espectacles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook