Albert Pla i el Tortell Poltrona han omplert el Teatre Jardí de Figueres amb un espectacle nou i que ha sorprès als prop de 800 espectadors que s'han acostat a veure'l. Un xou que ha combinat la música, amb la guitarra de Pla i el clown representat principalment per Poltrona, acompanyat del músic que mostra aquesta nova faceta dalt d'un escenari. Es tracta de l'acte central de l'Acustiqueta, dins el Festival Acústica i que, a banda d'una gran quantitat de nens, ha aplegat a molts adults que no s'han volgut perdre una proposta nova d'un duet tant curiós com el que representen els dos artistes. De fet, el matiex Tortell Poltrona reconeixia que un dels atractius que ofereix aquest espectacle és el rol diferent que prenen els artistes. "Ningú s'imagina a mi fent coses per grans, ni a l'Albert fent coses per nens", deia el pallasso.

Minuts abans de començar l'espectacle central de la cinquena edició de l'Acustiqueta l'aforament del Teatre Jardí de Figueres ja estava ple a vessar. El Tortell Poltrona i Albert Pla han portat a la capital de l'Alt Empordà una proposta que ha sorprès a grans i petits. Molts nens però també molts pares els acompanyaven i que no han volgut perdre's l'ocasió per veure un Albert Pla en una faceta de pallasso poc habitual i que els dos artistes reconeixen que és part de l'atractiu que té un xou que està basat en cançons de Pla amb les que Poltrona les omple d'humor. Un espectacle àgil i molt innovador que ha agradat tant a grans com a petits.

Albert Pla i el Tortell Poltrona omplen el Teatre Jardí en l'estrena d'un espectacle inèdit

Albert Pla i el Tortell Poltrona omplen el Teatre Jardí en l'estrena d'un espectacle inèdit

El xou d'una hora i quart té un format minimalista. Sense grans estructures, només dues cadires al centre de l'escenari, la guitarra d'Albert Pla, una acústica perfecte i els estris habituals dels clowns per generar situacions diferents sense sortir d'un escenari. Ha obert l'espectacle la cançó "Somiatruites" on els artistes expliquen als nens que volen estudiar en una escola perduda que només ho poden fer aquells que siguin uns somiatruites. Una fórmula que ha servit per enganxar a un públic que ha respòs. "Tenim en comú que som uns somiatruites, i per tant entre nosaltres ens agrada ajuntar-nos", explicava el Tortell Poltrona.

L'espectacle ha acabat amb tot el teatre aplaudint i reconeixent la feina de dos artistes que han combinat la música i el clown en una funció molt participativa i que fa protagonista a l'espectador.

Un xou que tindrà continuïtat

L'espectacle que Pla i Poltrona han estrenat a l'Acústica de Figueres seguirà més enllà. De fet, ja hi ha programades diverses funcions per Nadal a l'Auditori de Girona. La proposta innovadora que han creat els dos artistes pararà a la capital del Gironès del 26 al 30 de desembre a més del 2, 3, 4, 6 i 7 de gener, aprofitant les vacances nadalenques que permet portar als escenaris propostes noves i alhora familiars com la que han presentat el Tortell Poltrona i Albert Pla a l'Acústica d'aquest any.

L'Acustiqueta acomiada les Macedònia

Un dels espectacles que més nens esperaven a part del que s'ha viscut al Teatre Jardí amb Pla i Poltrona ha estat el concert de les Macedònia. Aquesta era la tercera vegada que el grup referència per adolescents actuava en el marc de l'Acustiqueta. A més aquest any tenia un al·licient afegit i és que la de Figueres és una de les últimes actuacions de les actuals components. El càsting per trobar les noves cantants del grup ja ha començat i el director del Festival Acústica, Xavi Pascual, reconeixia que "aquest any és especial" el concert que faran les Macedònia. "Les Macedònia és per l'Acustiqueta el que Txarango o Sopa de Cabra són per l'Acústica", ha afirmat Pascual. El de les Macedònia és un dels concerts més destacats de l'Acustiqueta, que aquest any preveu arribar als 30.000 visitants.