El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, és avui al santuari de Núria amb motiu de la celebració de la festivitat de Sant Gil. La celebració també compta amb l'assistència de nombroses autoritats, entre elles el conseller de Cultura del Govern de la Generalitat, Santi Vila. Els dos exalcaldes de Llançà i Figueres, respectivament, comparteixen visita amb altres autoritats, entre les quals hi ha el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; l'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, i l'alcaldessa de Queralbs, Immaculada Constans. Enguany, l'acte litúrgic ha estat presidit pel bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives.

Aquesta festivitat, una de les més importants de la vall de Núria, rememora la llegenda de l'estada de Sant Gil, patró dels pastors, a la vall. Aquests, que conserven la tradició de la festa gran del santuari de la Mare de Déu de Núria (Queralbs), ho celebren amb diferents actes lúdics i religiosos.

Durant la visita les autoritats, que han pujat amb el tren cremallera a la vall de Núria, han gaudit d'aquesta data tan significativa amb la tradicional missa solemne, l'ofrena floral, la processó dels pastors amb la Mare de Déu a l'ermita de Sant Gil i, finalment, amb un dinar de germanor.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, en representació de la corporació, ha estat present a la diada de Sant Gil, com a mostra de suport a les tradicions pròpies del nostre país.