El tren cremallera de la Vall de Núria al Ripollès ha tancat la temporada d'estiu amb bons resultats. Concretament ha rebut un 12% més de passatgers, passant dels 107.623 usuaris registrats l'any passat als 120.741 d'enguany.

Destaca també l'augment de fins al 61% dels usuaris en l'oferta complementària, com és el parc lúdic o el servei de guies. Són dades que ha donat a conèixer aquest dijous el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, coincidint amb la celebració de la festivitat de Sant Gil.

El conseller ha valorat molt positivament aquestes xifres tot dient que s'estan fent esforços, juntament amb Ferrocarrils de la Generalitat, per desestacionalitzar cada cop més l'oferta turística.

Referent al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, el titular de Territori ha afirmat que és una de les "joies" del país i que per això cal destinar-hi els recursos necessaris per a una bona gestió. En aquest sentit, s'ha compromès a doblar la partida destinada fins ara a parcs naturals en els pressupostos del 2017, tal com es preveia en els d'aquest any, per revertir l'efecte de les últimes retallades en inversió.