El festival familiar de l'Acustiqueta estudia obrir-se a noves seus més enllà de Figueres de cara a properes edicions, davant de la possibilitat de perdre les ajudes públiques que rebien fins ara d'aquest municipi, segons ha explicat el director del festival Acústica-Acustiqueta, Xavier Pascual, en una roda de premsa aquest dimecres al migdia.

En aquest sentit, Pascual ha recordat l'agenda de la 5ena edició de l'Acustiqueta que comptarà amb la presentació d'un espectacle inèdit protagonitzat per Tortell Poltrona i Albert Pla, a més d'un concert de Lluís Gavaldà i Trau i actuacions de les Macedònia i els Heavy per Xics. El festival se celebrarà entre el 2 i el 4 de setembre a la Rambla de Figueres i al Teatre El Jardí de la ciutat empordanesa.

El director del certamen ha destacat que l'Acustiqueta, que va néixer fa cinc anys, ha anat adoptant personalitat pròpia dins de la celebració del festival de l'Acústica i que ara és ja el festival familiar amb més poder de convocatòria de Catalunya. "L'objectiu del certamen és que pares i fills puguin viure el seu primer festival de manera conjunta", ha assenyalat Pascual.

El festival obrirà les portes divendres 2 de setembre amb l'obertura de l'Espai Jocs a la Rambla, a les 15.00 hores. Seguidament, a les 19.00h hi haurà l'actuació de Lluís Gavaldà i Trau, que presentaran l'espectacle ´Jugant amb els Clàssics', amb la col·laboració especial de la Coral Infantil del Col·legi Sant Pau, també a la Rambla.

El dissabte hi haurà l'actuació d'Albert Pla i Tortell Poltrona, amb un espectacle inèdit al Teatre El Jardí, a preus de 15, 12 i 10 euros. Durant la roda de premsa, Tortell Poltrona ha afirmat que "està molt content de no tenir govern" i que els dos protagonistes de l'espectacle "tampoc tenen govern". L'artista ha explicat que "Pla és un pallasso que canta" i que d'alguna manera ell és també un cantant que fa de pallasso

Poltrona ha explicat que han assajat setmanalment aquest espectacle juntament amb Pla i que ja van fer una prova en el Circ Cric i "ens va agradar el repte". L'artista ha explicat que ´El Somniatruites', composat per Pla i Pascal Comelade, és un dels temes fonamentals de l'espectacle, que inclourà cançons per a pares i nens i tindrà una duració d'entre 65 i 70 minuts.

"Ningú portaria els nens a un espectacle d'Albert Pla, ni els adults vindrien als meus, però l'objectiu d'això no és que no vingui ningú, sinó que pugui venir tothom", ha ironitzat Tortell Poltrona.

Pascual ha explicat també que dissabte s'espera que l'aforament de fins a 8.000 espectadors de la Rambla de Figueres "es quedi petit" a partir de les 19.00h per acollir el concert de les Macedònia, en una actuació especial perquè és una de les darreres d'aquesta generació del grup infantil a les comarques gironines.

Les components del grup han explicat en la roda de premsa que faran una recopilació de temes dels seus discs i que tenen "moltes ganes de tornar a l'Acustiqueta" just abans de començar la renovació del grup, ja que se senten "com a casa" en aquest esdeveniment.

El diumenge es farà a partir de les 18.00 h l'espectacle del Club Súper 3 titulat ´Sempre a punt' al Teatre El Jardí, amb preus entre els 18 i els 12 euros. A la mateixa hora a la Rambla, hi haurà l'actuació dels Heavy per Xics. Els components del grup han comentat que fusionen temes ´heavies' amb cançons populars infantils i han posat d'exemple una mescla de Deep Purple amb ´El Joan petit quan balla'.

Els artistes han afirmat que "és un espectacle infantil, però on els pares hi volen anar" i ha apuntat que enguany es farà una interpretació de solos de guitarra fets per nens. La jornada es clourà a les 19.30 amb una actuació de l'Orquestra Di-Versiones, amb la col·laboració de la Colla Castellera de Figueres.