Durant l'estiu 2016, s'ha proposat des de l'Àrea de Turisme de Llançà un extensiu programa de visites guiades gratuïtes denominat Descobreix el nostre territori. Aquest programa compleix la seva dotzena edició i és operatiu durant les mesos del 23 de juny al 11 de setembre.? ?

Aquest conjunt de visites dona la possibilitat als visitants i residents de la zona de realitzar visites guiades en família tot descobrint històries i llocs a través dels tresors del mar, observant estels, coneixent les principals platges i secrets del Cap de Ras, descobrint els sons que genera la fauna del Cap de Creus o coneixent el Parc Natural de Cap de Creus de Llançà.

També es pot descobrir la vida i obra del reconegut pintor Martinez Lozano, aprendre el Llançà mil·lenari a través d'una visita guiada teatralitzada pel Monjo Crispí, fer un passeig amb posta de sol en família pel Camí de Ronda o descobrir els animalons de l'albera a Valleta i Sant Silvestre.?

?Cal remarcar que totes les visites són gratuïtes i molt orientades en fer-les amb tota la família. Aquest clar objectiu ha generat que més de mig miler d'usuaris participessin a les activitats aconseguint una mitjana de 15 usuaris/sortida durant aquest mes de juliol.