El Festival Vinyasons ha tancat l'edició del 2016 amb més de 1.600 assistents i un 31% més d'entrades venudes respecte el 2015. En l'edició d'enguany, la quarta que se celebra, hi han participat 13 bodegues i ha comptat amb set propostes musicals i cinc menús gastronòmics entre l'1 de juliol i el 5 d'agost. El director artístic del festival, Marius McGuiness, ha fet un valoració "totalment positiva" i ha apuntat que l'augment de la venda d'entrades està relacionat amb la "qualitat" de les propostes musicals però especialment amb "l'excel·lent acollida de la gastronomia". De cara al 2017, ha apuntat que es buscaran nous formats artístics i ha afirmat que l'objectiu és "continuar amb la combinació d'espectacles de petit format en l'entorn únic de les bodegues, tot marinat amb el vi i la gastronomia".

McGuiness ha repassat que el festival ha aconseguit atraure nou públic gràcies a "espectacles de diversos formats molt estudiats que generen nou públic per a l'enoturisme cultural". A més, ha apuntat que els espectacles recullen artistes de camps musicals molt diferents, des del jazz, la música portuguesa i brasilera, passant pel swing i el so cubà o la música lírica. Alguns dels artistes que hi han participat han estat Gemma Humet, Sofia Ribeiro, Anna Alàs, el Quartet Melt, Celeste Alías o Las Migas.

Tots els espectacles s'acompanyen d'una visita prèvia a la bodega on es degusten vins i caves, maridats amb gastronomia. En aquesta edició el festival ha ampliat per primer cop el seu àmbit territorial, sortint del Penedès i arribant al Bages -on l'any passat es va fer una prova-, l'Empordà i el Priorat.