El concert de Quimi Portet ha tancat diumenge a la nit una exitosa edició del Festival Portalblau, de l'Escala, que enguany ha registrat l'assistència de 5.621 espectadors que han esgotat les entrades de cinc del set concerts programats (Pablo Milanés, Rafael Amargo, Josep Tero, Lídia Pujol i Les Anxovetes).

L'ocupació mitjana dels espectacles del festival ha estat superior al 93%. Així mateix, les conferències de Petros Màrkaris, Òscar Camps i Josep Maria Terricabras van registrar una ocupació mitjana del 91%, mentre que l'activitat més multitudinària van ser les dues representacions de Circo Pitanga amb prop de 1.400 espectadors. A destacar també la bona acollida da l'exposició 'Flora Mediterrània', de l'Agrupació Fotogràfica Cromàtica del CER l'Escala, que ha rebut més de 1.300 visitants.

En la seva novena edició, Portalblau ha mantingut la seva vocació mediterrània com a fet diferencial i singular però s'ha obert a artistes de tot el món per diversificar la seva oferta i atreure nous públics. "I la fórmula ha funcionat. Hem sentat les bases d'una proposta cultural diversa i de qualitat que ha estat molt ben rebuda pel públic", destaca el director del festival, Fran Arnau.

Amb aquesta nova línia estratègica, l'organització pretén fer créixer el festival a mig i llarg termini fins a situar-lo entre els principals esdeveniments d'estiu a la Costa Brava. L'alcalde l'Escala, Victor Puga, ha valorat positivament els resultats d'aquesta edició que "marquen el camí a seguir per poder ofertar un programació de primer nivell als escalencs i convertir el festival en un catalitzador que ajudi a desenvolupar l'activitat cultural, turística i econòmica del municipi".

Precisament i segons els resultats d'una enquesta telemàtica, el 41% dels espectadors de Portalblau van dinar o sopar en establiments de l'Escala mentre eren al municipi per assistir a alguna de les activitats del festival. Així mateix, un 16% dels enquestats va pernoctar en allotjaments de l'Escala amb motiu de la seva assistència a Portalblau.

Pel que fa a la procedència del públic, el 74% dels espectadors eren veïns de localitats gironines, principalment de l'Alt Empordà i de la ciutat de Girona; un 21% dels espectadors provenien de municipis de les comarques de Barcelona -com Barcelona, Badalona, L'Hospitalet de Llobregat, Sentmenat, Manresa o les Masies de Voltregà-, mentre que el 5% restant es reparteix entre públic d'altres zones de Catalunya i turistes espanyols i estrangers.

Segons els resultats de la mateixa enquesta, un dels aspectes més ben valorats pels espectadors són els espais que acullen la programació del festival: l'Àgora grega d'Empúries, l'Alfolí de la Sal i el Mar d'en Manassa.