Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Desactivació d'Artefactes Explosius TEDAX-NRBQ van recollir, el passat divendres, una granada de la Guerra Civil que havia estat localitzada per un nen de sis anys quan feia una excursió amb els seus pares per la Morera de Montsant (Priorat). El menor va trobar l'artefacte i no el va tocar. Va avisar ràpidament els seus pares qui van avisar a la policia en veure que es tractava d'una granada de mà.

La granada estava al terra d'una zona situada prop del camí GR que va des de Morera del Montsant fins el Grau de Salfores, abans d'arribar al Clot del Cirer. Es tracta d'un punt difícil de localitzar i el menor i els seus pares van guiar els components de la unitat TEDAX-NRBQ dels Mossos d'Esquadra fins el lloc de la troballa.

Els agents del cos especial dels Mossos d'Esquadra es van encarregar de comprovar que es tractava d'una granada de mà de tipus pinya de les utilitzades en la Guerra Civil. La granada localitzada és originària de Polònia i va ser utilitzada per l'exèrcit republicà. Els TEDAX la van posar en seguretat i la van recollir per neutralitzar-la en una altre lloc amb totes les mesures de seguretat.

Els Mossos insisteixen que cal avisar-los si es troba un artefacte explosiu militar, sense tocar-lo perquè molts d'aquests artefactes fabricats amb ferro s'han rovellat amb el pas del temps i fa que els sistemes interns de seguretat puguin no funcionar correctament. Un moviment brusc de l'artefacte podria fer que explotés.