L’Arxiu Històric Municipal de Figueres ha adquirit recentment el projecte de reconstrucció de l’església de Sant Pere de Figueres, datat el 1941. Aquest projecte, que es troba en perfecte estat de conservació i que s’ha recuperat en la seva totalitat, suposa omplir un important buit d’informació documental de la història recent de la ciutat de Figueres.

El document, que s’exposarà fins a finals de juliol al Museu de l’Empordà, consta de memòria econòmica, plànols i una magnífica selecció de fotografies desconegudes fins ara, que mostra l’estat de conservació de l’Església de Sant Pere en els moments previs a l’inici de les obres de reconstrucció.

Significativament, aquest document es trobava en una llibreria de vell barcelonina a la venda, i gràcies a la coordinació de l’equip que configura l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Figueres amb els responsables de la Biblioteca, el Museu de l’Empordà i l’Arxiu Històric Municipal, s’ha pogut recuperar, valorar, adquirir i posar a disposició dels investigadors i ciutadania en general.

“Amb aquesta adquisició, recuperem una part fonamental de la memòria recent de la nostra ciutat” ha manifestat el regidor de Cultura, Alfons Martínez, en referència a la importància de l’adquisició, que serà consultable a l’Arxiu Municipal a partir del mes de setembre.