Les responsables de la botiga Erotic Kundalini de l’Escala, Mara García i Nicole Steene, aprofiten la nit de Sant Joan per celebrar un ritual màgic que ajuda a purificar l’interior a través del foc i de l’aigua. L’objectiu és treure les energies negatives del cos i proveir-se d’energia sanadora que emana de la Terra aquesta nit. “Netejar l’ànima dels conflictes del passat per iniciar un nou camí, a través de la força de la fe” explica Mara.

Aquest any el tradicional ritual tindrà un al·licient especial i és que la productora francesa Azoth Film l’enregistrarà per a una pel·lícula d’autor que s’estrenarà l’any que ve al Festival de Canes. El film s’ha començat a rodar el mes de gener i mostrarà tot un any en la vida de Mara García, ­sexòloga i Nicole Steene, especialista en dermatologia quan es compleix una dècada des que van obrir a l’Escala una petita botiga especialitzada en la venda de productes eròtics i sexuals. “La finalitat ha estat sempre anar més enllà de manera que oferim eines i recursos per aconseguir que la gent sigui més feliç”. La botiga es dedica a la divulgació del sexe tàntric a través de tallers i xerrades per un costat i a l’autoconeixement per un altre”.

La força de la fe

Un any més des d’Erotic Kundalini es vol obsequiar per Sant Joan amb aquesta nit màgica, que cobra força amb el pas dels anys i cada cop té més seguidors. L’acte es fa a les 11 de la nit i cal anar vestit de blanc, dur una flor blanca natural, set monedes d’un cèntim i paper i bolígraf. A mitjanit hi haurà alguna sorpresa. Els participants, que cada cop són més en aquest ritual, es col·loquen al voltant d’una foguera, on es disposen antorxes per delimitar el perímetre. A partir d’aquí la fe i l’amor permeten deixar enrere el passat i afrontar un nou futur.