L'àrea de Joventut de l'Escala ha presentat, durant la segona assemblea de joves, les línies d'actuació previstes per a aquest any, que inclouen des de l'obertura de l'Espai Jove a concerts, tallers i noves activitats per a joves a la Festa Major.

La inauguració de l'Espai Jove està prevista per a finals de setembre. Estarà ubicat a l'edifici de Can Parals, que serà adequat per donar cabuda a diferents espais: sala de jocs, espai de treball en xarxa i sales de conferències i tallers. A més, hi haurà el despats del dinamitzador juvenil.

Coincidint amb la inauguració de l'Espai Jove, està previst celebrar un Holi Festival, també conegut com la festa dels colors. Una activitat que s'ha popularitzat a diferents ciutats i que consisteix en llençar pols de diferents colors entre tots els participants.

També s'ha programat un lipdub a la Platja per donar a conèixer les entitats juvenils del municipi i les activitats de l'Espai Jove.

D'altra banda, s'està treballant en l'organització de diferents campionats esportius i xerrades i tallers de diferents temàtiques (orientació laboral i formativa, sexualitat, cuina...).

El dinamitzador juvenil, Xavier Torrent, també va explicar que s'està negociant la creació d'un carnet jove escalenc que doni avantatges en activitats i compres en aquells establiments que desitgin incorporar-s'hi.

Per la Festa Major també s'han previst algunes novetats dirigides als joves. Destaca la instal·lació d'un tobogan gegant urbà de 100 metres de longitud. També hi haurà un concurs de karaoke, una trobada de batucades, un concert per als més joves de pre-Barrakes (20h), amb el grup Crossing, i un altre de fi de festa a la Platja, amb Orquestra Maribel.

De cara a desembre s'ha previst un concurs de cuina per a joves, que es vincularà amb la tradicional Mostra de Cuina de Nadal.