Les gairebé 200 explotacions agràries i ramaderes que feien cap de setmana de portes obertes han rebut més de 12.500 visites entre divendres a la tarda i ahir diumenge. Els organitzadors d´aquesta iniciativa conjunta de la Generalitat i la Fundació valoren l´experiència com un "èxit total i sense pal·liatius" que "garanteix la continuïtat" de l´esdeveniment amb un cap de setmana de portes obertes cada any per posar en valor la pagesia, els productes de la terra i el turisme d´interior.

Malgrat el mal temps que va fer dissabte, moltes de les explotacions va superar els 250 visitants durant tot el cap de setmana i algunes van arribar a rebre mig miler de persones només en el matí d´ahir diumenge.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Fundació Alícia, el Departament d´Empresa i Coneixement, a través de l´Agència Catalana de Turisme, i el departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb la col·laboració de Patronats de Turisme de les Diputacions, Consells Comarcals i altres agents locals.

Els visitants d´enguany han apostat per fer visites de proximitat, i les comarques amb més afluència han estat les de Barcelona i Girona. Segons l´organització el repte de cara a les properes edicions és aconseguir un repartiment més equilibrat en tot el territori català.