El Bisbat de Girona ja ha demanat a capellans i catequistes que aportin el certificat de registre de delictes sexuals. Apart del centenar de rectors i responsables de parròquies, la mesura també afecta uns 800 voluntaris que habitualment treballen amb menors, fent formació, catequesi, acompanyament i altres activitats. El certificat l'han de presentar tant aquells voluntaris que actualment treballen amb les parròquies, com els que ja s'ha previst que s'incorporin a les activitats a partir del curs vinent. El document es pot tramitar de dues maneres. La primera, individualment. I la segona, a través del Bisbat de Girona, que s'encarregarà de demanar els certificats de manera agrupada davant del Ministeri de Justícia.

En compliment de la Llei 26/2015 de modificació del sistema de protecció a la infància i l’adolescència, el Bisbat de Girona ha demanat a les parròquies que mossens, catequistes i altres voluntaris que treballen habitualment en activitats de formació, catequesi o educació en el lleure amb infants i joves, aportin per al proper curs el certificat conforme no tenen antecedents per delictes sexuals. L'han de presentar tant els responsables i voluntaris actuals com els que ja s'ha previst que s’incorporin per primera vegada en activitats parroquials a partir del curs vinent.

La sol·licitud es va realitzar el passat 26 de maig amb una carta dirigida a totes les parròquies i el Bisbat ha donat de termini fins a finals d'aquest mes de juny perquè un centenar de rectors i responsables de parròquies aportin les dades i la documentació necessària de catequistes i voluntaris per tal que el mateix Bisbat realitzi la tramitació de manera agrupada davant del Ministeri de Justícia. Tanmateix, en la mateixa circular també s'ha informat de la possibilitat de sol·licitar el certificat de forma individual.

La mesura afecta uns 800 catequistes i voluntaris. El Bisbat de Girona també ha posat un telèfon d'informació a disposició de rectors i catequistes per a resoldre qualsevol dubte en relació a la tramitació d'aquest certificat obligatori. Altres col·lectius, com són els monitors d'esplai, caps d'escoltes o professors de religió fan la sol·licitud a través de les seves respectives organitzacions i institucions.