L'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, ja té el balanç de participació de la 7a Festa del Mar. Un miler de persones s'han apuntat aquest cap de setmana a la vintena d'activitats diferents que s'han impulsat amb l'objectiu de mostrar als visitants tot el potencial turístic del municipi i divulgar els atractius de la zona. "S'ha consolidat com la festa de benvinguda de l'estiu, on es pot fer un tast de les activitats que ofereixen les empreses turístiques", ha destacat el president de l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra.

La Festa del Mar de Roses ha incorporat aquest any noves activitats com ara la proposta Benvinguts a Pagès, que ha consitit en una visita i cata de vins per posar en valor el mon rural i difondre els productes de proximitat. També hi ha hagut, per primera vegada, una excursió en vaixell pels canals de Santa Margarita amb visió submarina.

A més, el visitant ha pogut gaudir d'excursions en caiac per l'Almadrava, excursions marítimes a Cadaqués, Cap de Creus i al Cap Norfeu, parc aquàtic, batejos de windsurf, de caiac, de vela i de padle surf, sortides en menorquina per la badia de Roses, un circuit de minigolf, Banana, excursions en tren a Punta Falconera i al Puig Rom, 2x1 a l'Aquabrava. I també s'han organitzat visites guiades per la Ciutadella i el Castell de la Trinitat.

S'ha previst, com a novetat, un concurs d'instagram amb l'etiqueta #FestadelMarRoses16. S'han demanat imatges de les activitats programades durant la Festa del mar que hauran de ser publicades abans del 20 de juny. S'han previst nombrosos premis per als guanyadors que consistiran en experiències a Roses com ara una nit d'hotel, un sopar per a dues persones, una activitat de Pesca Turisme o una excursió marítima.