Més de quatre hores de circ gratuït al carrer van servir ahir a Comerç Figueres Associació per reinvindicar el Museu del Circ a Figueres. La celebració contava també amb la presentació de l'Empordà Card, una targeta de fidelització de clients, per tal d'impulsar-la. Ja s'han recollit quatre mil signatures a favor del Museu i s'espera arribar a les cinc mil.

Les acrobàcies xineses de la mà del quintet Beijing Abrobates de la Xina vestrenar l'escenari a plaça Catalunya. Els van seguir un trio de pallassos (Gaga & Cia), de Portugal; els motoristes Kamikazes dins el globus infernal del Circo Americano (Colòmbia) i la princesa oriental dels hula hoop, Janet Klyun (Croàcia).

Van cloure una primera tanda d'espectacles Yves Nicols, malabaristes espanyols. Els artistes van tornar a desfilar per l'escenari en el mateix ordre fins a les nou del vespre quan es va cloure l'acte. Amb l'acte dins la campanya "Tots pel Museu del Circ" es reinvidica el projecte a la casa Nouvilas. El president de Comerç Figueres, Lluís de Anguera, va destacar l'aposta per donar suport al circ i va donar a conèixer la targeta de fidelització que ofereix premis entre els compradors. L'alcaldessa, Marta Felip, va recordar que "a Figueres el comerç ho és pràticament tot" i que són una ciutat comercial, turística i cultural, motiu pel qual ahir s'unia comerç i cultura.