Sopa de Cabra impulsarà la gira d'aniversari '30 anys, 3 ciutats' que els portarà a oferir quatre concerts a Londres, Madrid i Barcelona. Concretament, la banda iniciarà el seguit de concerts el 14 d'octubre a la sala The Clapham Grand de Londres i es completarà amb una actuació a la capital de l'Estat el 27 d'octubre a la Sala Joy Eslava, i amb dos concerts a Barcelona, el primer el 21 d'octubre a Razzmatazz, la sala en què el grup es van acomiadar fa quinze anys, i debutant a l'Auditori el 13 de novembre.

Sopa de Cabra homenatjarà el 14 d'octubre a The Clapham Grand de Londres l’impacte que van sentir de les velles bandes dels anys 60 i 70 amb grups com The Beatles, The Rolling Stones (del quals van extreure el nom), Led Zeppelin, The Who, Elvis Costello o The Police. “Sovint havíem d'esperar que algú anés a Londres per aconseguir els discos que aquí no arribaven”, han precisat. Ara, trenta anys després d’haver començar a fer bullir la sopa, actuaran a The Grand.

L’arribada de Sopa de Cabra a Barcelona els va ajudar a fer el pas cap a la professionalització del grup. “Primer vàrem tocar al KGB, al 89, però de seguida vàrem tenir prou públic per tocar al Zeleste, i a partir de 1990 amb La Roda, ens en vàrem fer un fart”, ha explicat el grup. Tant, que Sopa de Cabra hi va gravar el 'Ben Endins' el 1991 i el 'Bona Nit Malparits' el 2001, quan la sala ja s'anomenava Razzmatazz. Ara, el grup hi tornarà el 21 d’octubre a la sala Razzmatazz. “Potser hi hem tocat més de 25 vegades, però ara fa 15 anys que no pugem a un dels escenaris més importants de la nostra trajectòria. I en tenim moltes ganes”, han conclòs.

Després de començar l'any en un dels grans escenaris de Barcelona, el Liceu, Sopa de Cabra vol tancar la gira '30 anys, 3 ciutats' en un altre gran escenari de la capital catalana. “Sempre hem dit que ens esperona fer allò que no hem fet encara”, han explicat els membres del grup, que tenia pendent actuar a l'Auditori. Per això, el 13 de novembre tancaran la gira a l'equipament per agrair així el suport que els ha donat la ciutat i el seu públic al llarg de tots aquests anys.

A Madrid, la banda oferirà una concert a sala Joy Eslava el 27 d’octubre. “Som de la generació que va veure com Barcelona perdia la capitalitat musical de l'Estat i com un ajuntament encapçalat per un professor universitari, Enrique Tierno Galván, orquestrava una de les estratègies de màrqueting més institucionalitzades de la història: 'La Nueva Ola' o 'La Movida', que es va emportar el talent al centre de l'Estat i va penetrar en el teixit de les Festes Majors, fins aquell moment ocupades bàsicament per les grans orquestres catalanes", han precisat els membres del grup.