Unes 400 persones han omplert aquest dissabte l’Auditori de Girona en el concert de presentació de la 4a edició de la Cobla del Futur, un projecte que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, l’auditori de la ciutat i que té per objectiu donar suport als joves instrumentistes, sobretot d’aquest gènere musical. D’aquesta manera i amb l’ajuda de La Principal de la Bisbal, els músics tenen una primera presa de contacte amb el món professional. Inicialment, la Cobla del Futur va arrencar només dirigint-se a músics de les comarques gironines però, amb la creixent demanda, ara fa dos anys van obrir-ho a totes les escoles de cobla i joves músics d’arreu de Catalunya. Enguany, un total de 24 músics d’entre 15 i 25 anys, d’arreu de Catalunya i de la Catalunya Nord, hi formen part i el projecte s’ha enfocat més al treball col·lectiu. A més, durant el concert, la Cobla del Futur s’ha dividit en dues cobles - la Xavier Montsalvatge i la Josep Viader- per poder treballar de forma més completa el repertori.

La Cobla del Futur es tracta d’un projecte que pretén donar suport als joves instrumentistes de cobla en la seva professionalització, a través de la formació d’una cobla de joves músics menors de 30 anys. En un principi, el projecte es va dirigir a joves de les comarques gironines però al cap de dos anys va obrir-se a tots els músics de cobla i joves d’arreu de Catalunya. Enguany, els 24 músics participants provenen majoritàriament de les comarques gironines, Manresa, Palafolls, Roda de Ter, Rubí i també de la Catalunya Nord.

A diferència d’altres anys, el projecte pedagògic s’ha focalitzat més en el treball col·lectiu de la cobla en comptes de la vessant individual. A més, la Cobla del Futur s’ha dividit en dues cobles diferents que han agafat el nom de músics gironins - la Cobla Xavier Montsalvatge i la Cobla Josep Viader- per així treballar el repertori a una, dues i tres cobles conjuntament amb La Principal de la Bisbal. El concert d’aquest dissabte ha finalitzat quan 25 músics de menys edat o nivell de diferents escoles de cobla de les comarques gironines han interpretat plegats diverses obres com ‘Valsejant’ o l’havanera ‘El meu avi’. El director, tant del projecte com del concert, Francesc Cassú ha destacat que any rere any han notat un increment de músics que volen sumar-se al projecte i ha destacat els bons resultats que s’han assolit fins ara. “Es creen sinergies molt interessants i tothom aprèn, és una bona oportunitat”, ha conclòs.