Escolàpies Figueres ha organitzat la 1a Fira d'Emprenedoria per a aquest dimarts, 17 de maig, al matí, amb entrada lliure. El professor Ernest Parellada, que imparteix l'assignatura d'Emprenedoria, ha engrescat els estudiants de 3r d'ESO perquè presentin els seus projectes.

Hi ha sis grups d'alumnes, cadascun dels quals disposa del seu propi estand a la sala polivalent del centre. Els assistents poden "invertir" en aquestes propostes, després de conèixer-les. "Amb aquesta finalitat, des de l'assignatura, hem dissenyat i encunyat una moneda pròpia: els empreneuros. Així, cada assistent a la fira disposarà de 30 empreneuros, que podrà invertir en aquelles empreses que consideri més viables", explica Ernest Parellada.

Per a cada iniciativa emprenedora, els alumnes han creat, a part de l'estand, tots els materials promocionals dels seus projectes: tríptics, pòsters i targetes, i compten amb suports visuals, com ipads, pissarres o un projector, per explicar a què es dediquen a tot aquell que hi estigui interessat. "A més, em consta que més d'un grup convidarà els assistents a participar en diverses activitats organitzades al voltant de la seva empresa", ha desvetllat el professor d'emprenedoria.

Els projectes que es presenten en aquesta fira són Time_Agency i Look and Mind (guanyador i finalista dels Premis Emprenedors de l'Alt Empordà, respectivament) i SySports, Gum Wall, Petjada i Smart Pillow. "Els alumnes han agafat aquesta fira amb les mateixes ganes amb què han treballat al llarg d'aquest curs. Per tant, crec que, en la mesura de les seves possibilitats, faran una molt bona feina i, sobretot, viuran una experiència que, com a futurs emprenedors, els pot resultar molt profitosa i enriquidora", ha conclòs Ernest Parellada.

La 1a Fira d'Emprenedoria d'Escolàpies Figueres se celebra d'11.00 a 13.00 hores i està oberta principalment als alumnes de secundària del centre i també a les seves famílies. S'espera, a més, l'assistència de representants de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres.