Funerària Empordanesa Àltima organitza “Preparant el futur”, en el marc del primer Cicle de Xerrades Àltima que tindrà lloc a la capital de l'Alt Empordà el proper 19 de maig a les 20 hores a l'Auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport Figueres.

L'acte constarà de cinc ponències impartides per experts en cada àmbit. Narcís Bardalet, exdirector de l'Institut de Medicina Legal de Girona, iniciarà el cicle amb la primera xerrada sobre “La mort i la nostra posició davant d'ella”. Seguidament, s'abordaran els diferents testaments -legal, vital i digital- amb les ponències de Glòria Rey, cap de la Unitat d'Atenció al Ciutadà de la Fundació Salut Empordà, que tractarà “El testament vital i el Document de Voluntats Anticipades (DVA)”, Rafael Márquez, notari de l'Il·lustre Col·legi Notarial de Catalunya, que explicarà “El testament legal”, i Bruno Pérez, perit judicial informàtic forense, que analitzarà “El testament digital i l'esborrament de l'empremta digital”.

Tancarà el cicle de xerrades Francisco Muñoz, gerent de Funerària Empordanesa Àltima, que explicarà el servei “La meva voluntat”, una opció que permet determinar anticipadament els detalls del propi funeral.

Després d'aquest primer Cicle de Xerrades, Funerària Empordanesa Àltima pretén organitzar periòdicament noves edicions amb l'objectiu d'abordar temàtiques d'interès general relatives al final de la vida, que permetin resoldre dubtes dels ciutadans i puguin ajudar-los a prendre decisions en aquest àmbit.

Funerària Empordanesa Àltima presta servei a 68 municipis altempordanesos a través del tanatori-crematori que gestiona a Figueres, situat al carrer Grècia 1 del Recinte Ferial. Àltima compta també amb presència gironina al Ripollès, on gestiona el tanatori-crematori de Ripoll.

Sobre Àltima

Àltima és el grup català capdavanter en la gestió de serveis funeraris, crematoris i cementiris de la província de Barcelona. Amb més de 300 anys d'experiència en el sector funerari i un equip humà de més de 300 professionals, Àltima dóna cobertura actualment a 190 poblacions de Catalunya a través dels 29 tanatoris, sis complexos crematoris i 17 cementiris que gestiona. Entre els principals centres, cal destacar el Tanatori Ronda de Dalt, a Barcelona, els tanatoris L'Hospitalet Ronda i L'Hospitalet Gran Via, ambdós a L'Hospitalet de Llobregat, els serveis funeraris de Sant Boi-Baix Llobregat i diversos centres a les comarques del Baix Llobregat, Garraf, Penedès, Bages, Ripollès i Alt Empordà (Funerària Empordanesa Àltima). Així mateix, Àltima realitza la gestió directa del cementiri comarcal Parc de Roques Blanques, situat al terme municipal del Papiol (Barcelona).