Els treballadors del restaurant Porta d'Extremadura de la localitat toledana de la Calzada de Oropesa i els comensals que menjaven en aquest establiment aquest passat dilluns al voltant de les 3 de la tarda, probablement no oblidaran mai l'experiència que van viure. I és que a aquesta hora va fer acte de presència al local ni més ni menys que el Rei Felip VI, que acompanyat pel ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, i va demanar taula per menjar.

Tots dos tornaven a Madrid per carretera després de participar al monestir de Yuste (Càceres) en l'acte de lliurament del premi Carles V.

Patates amb conill, amanida, carn i de postres un pa de pessic i un plàtan va ser el menú, amb un preu de 11 euros, que es va servir al monarca. Per la seva banda, el ministre d'Educació i Cultura va optar per llengua de vaca, vedella i sopa castellana.

Lògicament, la presència de Felip VI al restaurant no va passar desapercebuda, per la qual cosa els treballadors i alguns clients no van desaprofitar l'ocasió per sol·licitar-li fer-se una foto amb ell.

Mentre el personal que acompanyava al Rei es va disposar a pagar els 12 menús de 11 euros consumits, Felip VI no va tenir cap inconvenient a fer-se fotografies amb els treballadors del restaurant i amb algun client, tal com s'ha posat de manifest en les xarxes socials.