La directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona, Marta Casacuberta, ha lliurat la Medalla Centenària de la Generalitat a la senyora Dolores Montià, veïna de Roses. L'acte ha tingut lloc a la residència Pi i Sunyer i l'han acompanyada amics i familiars, el personal i la direcció del centre, així com l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan.

Dolores Montià Pascual va néixer el 5 de maig de 1916 a les Cases d'Alcanar. Era la més gran de 5 germans d'una família de pescadors. Abans de casar-se es dedicava a la cura dels germans i ajudava a casa i al negoci familiar. Es va casar amb un militar i durant la guerra va haver de fugir a França. Més tard, el matrimoni va instal·lar-se a Roses on la senyora Montià es va dedicar a anar pels pobles venent peix. Els seus fills la descriuen com una dona molt lluitadora i treballadora.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.