Els castellers de Figueres busquen, aquest diumenge a les 12 del migdia, viure una actuació ambiciosa amb motiu de la Santa Creu, acompanyats dels Capgrossos de Mataró i els castellers de Sant Pere i Santa Pau. La jornada s'ha vist afectada per la pluja i l'actuació prevista es fa a la plaça de Catalunya, sota cobert.

Serà l´activitat amb la qual els de la camisa lila culminaran una setmana d´activitats que va començar el primer dia de Fires, divendres, tot vestint la Monturiola, com és ja tradició cada any per Fires. També van participar el dissabte passat, durant el pregó a càrrec del Consell d´Infants de Figueres, on van fer un pilar caminant i, a més, van ser protagonistes del pregó i del xupinasso al Cafetó que va omplir de gent la plaça de l´Església. L´activitat continua aquest dimarts amb el tradicional pilar caminant des de la plaça de l´Església de Sant Pere i fins a la plaça de l´Ajuntament: "Altres anys s´havia fet una actuació en arribar a la plaça, però enguany només es farà el pilar", destaquen els castellers.

Divendres, al local de la colla, es farà un assaig especial per preparar la gran actuació, que es preveu ambiciosa per tirar a plaça castells de gamma alta. Els de la camisa lila també estaran presents a les barraques, el dia 6, on faran un concurs de pols.