El cor Giovinetto, el grup vocal, format per joves del Berguedà, finalista de la darrera edició del programa Oh Happy Day de TV3, actua aquest dijous de Fires a Figueres, en el que serà el seu primer concert a les comarques gironines: "Ens fa especial il·lusió, i per això hem preparat alguna sorpresa especial" explica Marc Font, un dels joves que integren la formació. Al concert interpreten, per primer cop, la sardana 'Empordà', que sonarà enmig de l´espectacle, "per connectar amb el públic de la ciutat". És el tema que tenien preparat si abandonaven el programa de TV3, però que no van arribar a cantar ja que van quedar finalistes. L´actuació serà a l´envelat de la plaça de Catalunya (20.00h).

Arriben a Figueres enmig d´una gira que des de gener els ha portat grans èxits a municipis com Navarcles, la Canonja, Berga, Gironella, Balaguer, Solsona, Valls o Riudoms: "La gira ens està donant moltes satisfaccions, aprenem de tot arreu on anem coses bones i a més coneixem gent, està essent un impuls per a nosaltres".

Un repertori ampli i divers

Giovinetto ha aconseguit ­gua­nyar-se el públic gràcies a la potencialitat de les seves veus. Són un grup d´onze joves d´entre 18 i 20 anys, que des de petits han sentit passió per la música. Provenen del clàssic, de la Polifònica de Puig-Reig: "Hem crescut amb les sardanes", assenyala Font. Però al concert presentaran tot el repertori de peces que els han donat a conèixer a la televisió, acompanyats d´algunes de les cançons que més els han influït. "Per al programa vam haver d´adaptar el nostre repertori i preparar temes més moderns" explica Gemma Vilanova, una altra de les joves que integren el grup. Així doncs, a Figueres, s´hi sentiran temes clàssics de la història de la música, així com d´altres de moderns, tant catalans com internacionals, que s´han convertit en himnes de diverses generacions. Serà una actuació on la delicadesa i la dolçor es combinaran amb la simpatia i la diversió d´aquest grup de joves que tenen totes les eines per convertir-se en un dels grups vocals amb més futur del país.

Ara el cor Giovinetto acaba de publicar la seva primera cover. Es tracta d´una versió de la cançó Lucky de Jason Mraz que es pot veure al canal de youtube de Giovinetto i entre els seus projectes de futur hi ha la de penjar futurs covers a Youtube, muntar una banda amb músics professionals i treballar en l´edició d´un primer cd, "que contindria temes propis del grup". Són projectes que els integrants del grup acullen amb il·lusió sense descuidar la seva formació acadèmica, ja que la majoria compaginen la cada cop més intensa activitat del cor amb els estudis universitaris.

Els integrants de Giovinetto són: Gemma Vilanova, Anna Ferrer, Queralt Iglesias i Eva Camposo (sopranos); Ivette Santamaria, Mariona Puig, Queralt Giralt i Anna Llorens (contralts); Josep Vilardell (tenor); i Marc Font i David Trias (baixos). Direcció musical: Marc Font.