L'Hotel restaurant Cala Jóncols de Roses, que ha reobert aquesta setmana per iniciar una nova temporada, ha fet un pas endavant en el camí de l'excel·lència després de rebre un prestigiós reconeixement pel producte de qualitat que ofereix la seva cuina.

Es tracta del segell MedDiet que concedeix la Fundació Dieta Mediterrània i la conselleria d'Agricultura i que acredita que la cuina de l'establiment inclou en la seva oferta (tant en la carta com en el menú) una autèntica dieta mediterrània.

Aquest segell de qualitat és una de les accions principals que es duen a terme en el marc del projecte Europeu MedDiet en el que participen sis països del nord i del sud del mediterrani amb l'única finalitat de promoure la dieta mediterrània , la seva cuina, els seus productes i un estil de vida reconegut per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial, a més de ser un dels patrons alimentaris més saludables i sostenibles del Planeta.

L'oli d'oliva com a principal font de greix

El segell MedDiet valora i certifica els restaurants que basen la seva cuina en una veritable Dieta Mediterrània i que posa a l'abast dels clients una oferta de menú basada en la utilització d'oli d'oliva com a principal font de greix afegida, l'ús de productes locals i de temporada; la preparació de plats segons les receptes tradicionals amb línia amb la dieta mediterrània, una informació alimentària transparent per als clients i activitats de promoció dels beneficis de l'alimentació saludable.

Els requisits per obtenir la certificació han estat redactats per un comitè tècnic integrat per sis membres que són especialistes en marques comercials, normes de certificació i producció d'aliments MedDiet. A més, s'ofereix una guia per promoure la veritable dieta mediterrània i donar-li una major visibilitat al mercat. La Fundació Dieta Mediterrània es va crear el 1996 per realçar el valor que representa la dieta mediterrània i els seus productes.

Des de 1955

L'hotel restaurant Cala Jóncols, que l'any passat va celebrar el seu 60 aniversari, ha reobert aquesta setmana per iniciar una nova temporada. Situat a l'última platja de Roses a tocar el terme municipal de Cadaqués, en ple parc Natural del Cap de Creus, l'establiment, dirigit per Juanma i Michael Gómez, destaca per les seves iniciatives innovadores. És pioner en l'elaboració de cava amb criança submarina. A més, disposa des de l'estiu passat de la seva pròpia vinya, amb una extensió de menys d ‘una hectàrea, la més petita de Catalunya, amb la qual s'ha recuperat una varietat autòctona: el lledoner roig, autòcton de l'Empordà i del sud de França.

La cuina de Cala Jóncols incorpora aquesta nova temporada plats innovadors, amb una atenció especial pels productes de Km0 collits del propi hort i el peix de la cala, però sense abandonar la tradició lligada amb la mare dels actuals propietaris, Rosario, que actualment s'encarrega de supervisar tots els plats.

La voluntat dels propietaris és continuar amb la línia que han dut a terme fins ara, d'establiment sostenible, autosuficient , responsable amb l'entorn mantenint l'excel·lència en els productes i serveis que ofereix.

El perfil del client de l'hotel Cala Jóncols ha evolucionat en els últims anys; actualment el principal mercat és el francès, en concret el 60 % de clients provenen del país veí i un 25% són catalans i de la resta de l'Estat espanyol, un percentatge que ha anat en augment; en canvi, fa uns anys la majoria de clients provenien d'Alemanya.

Els visitants de la cala acostumen a ser famílies que busquen la tranquil·litat de la zona, submarinistes que agraeixen que està situada a prop dels punts autoritzats per fer immersió ( està a 5 minuts de Cap Norfeu); parelles que volen passar un cap de setmana romàntic i, cada vegada més, senderistes que segueixen la ruta del GR que passa per Jóncols.