Roses està preparant el primer Festival Drons N'Roses, un esdeveniment innovador i únic a Catalunya en què es presenta el Premi Memorial Jordi Velasco, i que a més a més inclourà carreres de drons, conferències sobre present i futur de les utilitats d'aquests aparells, fira d'aeronaus i material relacionat, concursos, exhibicions d'habilitat, de paracaigudistes...

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada per Carles Pàramo, 1r tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme i Medi Ambient; Fèlix Llorens, regidor de Turisme i Promoció Econòmica, i David Mas Planas, titular de Multicoperos.com, fa la presentació del festival aquest divendres, en un acte obert als mitjans de comunicació.

El programa del 1r Festival Dons N'Roses conté un conjunt d'activitats que permetran donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de Roses des d'un punt de vista totalment diferent: a vol d'ocell. El festival neix amb la intenció de créixer en futures edicions, fins a convertir-lo en el futur en una important fira de referència, on es puguin presentar i oferir els models i novetats que les noves tecnologies aniran aportant a aquest sector.

Record a gran un professional de la fotografia aèria

És destacable, d'aquest festival, el record a Jordi Velasco, fotògraf especialitzat en imatges aèries i d'emergència que col·laborava amb el Setmanari de l'Alt Empordà i amb el Diari de Girona. Va morir l'11 de maig del 2012, a l'edat de 28 anys, com a conseqüència de les greus ferides que va patir en un accident d'avioneta. La qualitat de les seves fotografies va ser ràpidament reconeguda. El 2011, Jordi Velasco va obtenir el premi Carles Rahola per 'La neu talla les comunicacions per carretera', una foto d'una nevada el gener de 2010. Les felicitacions dels companys de professió, un dissabte al matí en un acte a Roses, amb qui es va trobar després que es donés a conèixer el nom del guanyador, feien evident una altra cara del fotògraf, la més humana, la d'un Jordi Velasco molt estimat.